dimarts, 23 de febrer del 2010

TOTS AL CARRER PELS NOSTRES DRETS LABORALS: CONTRA EL "PENSIONAZO"


Des del PCPV de Castalla recolzem les manifestacions convocades avui 23 de febrer pels sindicats CCOO i UGT, contra la mesura del Govern d’Espanya d’augmentar l’edat laboral fins els 67 anys. Aquesta mesura és una burla, un clar atac directe als drets dels treballadors i les treballadores.
La realitat és que les pensions estan garantides pel nombre de cotitzacions i els impostos de les cotitzacions. Generant dubtes sobre les pensions públiques, obliga a que els treballadors i les treballadores contracten plans de pensions privats.
Però no tan sols hi ha que garantir les pensions, també hi ha que millorar-les, com es pot fer?:
- Eliminant els topes màxims de cotització i apropar-se a la proporcionalitat de la cotització amb els salaris reals. La cotització màxima és la d’un salari de 3198 euros per 12 anys. Qui guanya més d’aquesta quantitat, és a dir 38376 euros bruts anuals ja no cotitza més.


- Combatent l’econòmica submergida que suposa un 23% del PIB.


- Desenvolupant polítiques que ajuden a la creació de treball.


-Avançar progressivament la jubilació fins als 60 anys, i la jornada laboral fins 35 hores setmanals.


-Desenvolupar una política de conciliació laboral i familiar: Gratuïtat d’escoles de 0 a 3 anys, extensió dels permisos de maternitat/paternitat...


- Combatre les pràctiques empresarials com acomiadar als 11 mesos per a que el mes de vacances el paguen els serveis públics de Treball.


- Incentivar la creació del treball Juvenil. Per a què allargar l’edat de jubilació si hi ha molts joves sense treballar?

CONTRA EL “PENSIONAZO” DEFENGAM UN SISTEMA PÚBLIC DE PENSIONS.
LA TEVA PENSIÓ ÉS UN DRET.


MANIFESTACIÓ: 19´30 hores a les Escales del Institut Jorge Juan (Alacant)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada