diumenge, 21 de febrer del 2010

Lluís Torró (EU): “La nova llei urbanística seguirà sent permissiva amb els desficacis urbanístics pendents”

NOTA DE PREMSA

El grup parlamentari d’Esquerra Unida ha sol•licitat la compareixença del conseller Juan Cotino per a que explique davant les Corts Valencianes el contingut de la reforma de la legislació urbanística valenciana. EUPV, a més, ha demanat també tota la documentació al respecte i ha anunciat que presentarà una bateria de preguntes per conèixer a fons quins seran els efectes que la llei no tinga caràcter retroactiu “i per tant no suspenga les aberracions urbanístiques actuals i pendents”Torró ha afirmat que aquesta modificació de la legislació urbanística valenciana “a primera ullada té aspectes positius, com és la disminució d’atribucions als agents urbanitzadors privats, sent els ajuntaments els qui reben el control del disseny urbanístic dels seus municipis, a través dels Plans Generals d’Ordenació Urbana. Amb això s’evitarà que siguen els promotors qui ho facen mitjançant la presentació de PAIs faraònics que sols busquen els seus propis interessos especulatius”.

Tanmateix, Esquerra Unida observa qüestions preocupants en aquesta reforma. “Ens preguntem què passarà fins que la llei entre en vigor amb tots els problemes urbanístics que pengen com una espasa de Damocles per tot el País Valencià. Hi ha una llacuna molt seriosa respecte açò i respecte que la reforma de la normativa no tinga efectes sobre aquestes barbaritats urbanístiques pendents. Volem una resposta immediata del conseller”, apunta el parlamentari d’esquerres.

A més, Torró alerta que el límit del creixement urbanístic del 20% “podria resultar excessiu segons els límits temporals que s’hi fixen. Des d’EUPV plantegem com a més raonable un màxim d’un 10%”.

El diputat conclou que la reforma de la llei “arriba tard. El PP no va voler una moratòria urbanística quan li la demanarem i ara aquesta és forçosa a conseqüència de la crisi i aparentment mal resolta perquè no soluciona problemes com el de tots els PAI’s ja paralitzats, molts dels quals estan inacabats”, remarca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada