dimarts, 2 de febrer del 2010

Alfredo Albornos: “el comunisme es posa de nou en peus”


Divendres matí s’ha presentat davant la premsa valenciana el nou Secretari General del Partit Comunista del País Valencià, Alfredo Albornos, triat el cap de setmana passat en l’XI Congrés del PCPV, on es va apostar per la continuïtat en la reconstrucció del Partit Comunista i per la refundació d’Esquerra Unida, a través de la “Convocatòria Ciutadana pel País Valencià” que impulsa la formació d’esquerres. Al costat del nou Secretari General va estar la fins a la setmana passada Secretària General i actual Coordinadora d’EUPV, Marga Sanz.Sanz va valorar molt positivament l’elecció d’Albornos al capdavant del Partit, i va assegurar estar segura que “el PCPV jugarà un paper essencial en la refundació d’Esquerra Unida i que el nou Secretari General, al costat de la resta de la direcció, seguiran treballant per la cohesió i l’enfortiment de l’organització, com hem vingut fent des de 2005”.
Albornos, per la seua banda, va subratllar la normalitat en el relleu en la direcció del PCPV i la sintonia entre les direccions del Partit i d’Esquerra Unida. “Des del X Congrés s’han posat els fonaments d’un Partit cada vegada mes cohesionat i més sòlid, i a partir del XI Congrés anem a aprofundir en el procés de reconstrucció del Partit Comunista, pel que en els pròxims anys anem a tenir un Partit molt més visible davant la societat”.
“La crisi ha demostrat que una vegada més els excessos dels poderosos els paguen els treballadors i les treballadores”, va assenyalar el líder comunista, qui va recordar que el Partit Comunista “és el partit dels treballadors, i per això, enmig de la crisi econòmica, cultural i de valors, el comunisme es posa en una vegada més en peus per a donar a llum una societat nova, pel canvi de les estructures econòmiques i les relacions de producció”. Albornos va qualificar la situació en el País Valencià com “catastròfica” i va confiar en construir una alternativa des de l’esquerra transformadora que s’enfronte a l’actual estat de coses on regna “la corrupció i el neoliberalisme”.
Albornos va assenyalar a més que “a Espanya el màxim exponent d’un sistema malalt és una Monarquia no democràtica que ha abrigallat els excessos de les oligarquias econòmiques, mediàtiques i eclesiàstiques”. “A aqueixa Monarquia li anem a exigir comptes”, va assenyalar el Secretari General del PCPV en referència a la campanya estatal que el PCE està impulsant de recollida de signatures per a exigir que es facen públiques els comptes de la Casa Real. “Els comunistes vam apostar inequívocament per la Tercera República i anem a treballar per obrir en aquest país un nou Procés Constituent”, i va advertir: ”Ja no estem sols”.

1 comentari:

  1. gràcies que heu tornat!!! en aquest poble fa falta l'esquerra vertadera, la que de veritat planteja solucions econòmiques,socials i ambientals des de l'esquerra.ÀNIMS I REVOLUCIÓ

    ResponElimina