divendres, 29 d’abril del 2011

Manifest del PCE davant l'1 de maig: Contra la dreta política i les polítiques de dreta

Partit Comunista d'Espanya / maig 11

L'avanç del Capitalisme més feroç en els últims anys, ha determinat que en l'últim decenni tots els primers de Maig fossin especials des del punt de vista de les lluites concretes dels treballadors i treballadores. Però sens dubte, és aquest del 2011 el que marca la diferència respecte a l'esfondrament, deixant un línia continuada d'atur i pobresa per les polítiques dictades pels organismes que han suportat teòrica i pràcticament al Capitalisme els últims anys.

Mai anteriorment, les polítiques dictades pel FMI, els Clubs de pressió del Capitalisme, entre altres teòrics, han resultat tan evidentment fracassades i amb tal alt cost per als Estats, per a la Democràcia i sobretot per als treballadors i treballadores.

Que els treballadors/es (siguin per compte d'altre o autònoms per compte propi), paguin una crisi que no van crear, no és una destinació divina, sinó una estratègia marcada pels poders que realment la van crear, per salvar un Capitalisme, que sens dubte és incapaç de sortir de la crisi.

La Reforma del Mercat de Treball abaratint l'acomiadament, una injusta retallada de les Pensions, un abandó de les polítiques d'inversió publica i de compliment de compromisos adquirits pel Govern (sens dubte, el que mes greument ha afectat als sectors mes febles ha sigut la retallada en l'aplicació de la Llei de Dependència), i ara la destrucció del suport jurídic dels drets dels treballadors/es, mitjançant la reforma de la Negociació Col•lectiva, dibuixen intencionadament una destrucció de l'Estat de Dret per a les quals fins ara es consideraven classes mitjanes i una "marroquinització" dels drets dels treballadors/es.

El Govern del PSOE, recolzat pel PP i les dretes nacionalistes, han encapçalat una terrible política que només pretén utilitzar les riqueses de tots els ciutadans/es per a tapar els excessos d'acumulació de riqueses que la Banca i les Grans Empreses Espanyoles han gaudit en l'ultime decenni. Ni un sol besllum d'exigència a aquells que s'han enriquit amb el nostre esforç, de reinversió per a crear ocupació, de limitació de les seues grans riqueses, mes bé al contrari, una descarada connivència, que la seua punyent desvergonyida s'escenifica en les successives reunions de suport dels Grans Bancs i Multinacionals Espanyols a Zapatero.

D'altra banda l'estratègia sindical dels últims anys ha portat a minimitzar l'hegemonia política que els treballadors/es necessiten per a fer front a les grans retallades socials que LA DRETA POLÍTICA I LES POLITIQUES DE DRETES estan duent a terme. La imatge que les Grans Organitzacions Sindicals, solament han trobat el suport d'un petit grup de diputats a les seues posicions, ha de fer reflexionar sobre l'erroni d'aquesta estratègia.

Durant tot aquest període d'agressió, el PCE ha mantingut una posició combativa, convocant multitud d'actes i mobilitzacions en contra d'aquestes polítiques, al mateix temps que una posició pròpia i clara respecte a totes i cadascuna de les agressions legals que els/les treballadors/es portem patint, tant en la CONVERGÈNCIA amb els Sindicats (vaga General del 29S, recollida de signatures de la ILP, lluita contra la retallada de drets als treballadors/es publiques, entre uns altres), com en la DIVERGÈNCIA amb els mateixos (reforma de les Pensions i posició en algunes Comunitats Autònomes).

Aquesta nítida posició combativa i de denúncia, va acompanyada d'un bloc de propostes solvents per a l'eixir de la crisi per l'Esquerra. Així, l'Alternativa Social Anticapitalista que I.U. ha desenvolupat i de la qual el PCE se sent constructor, estableix mesures concretes per a la creació d'ocupació, la protecció de drets, l'estimulació de l'economia en suport dels/les treballadors/es, siguen per compte d'altre o pròpia, i de les empreses d'economia social, i el desmantellament progressiu d'una capitalisme financer que solament porta pobresa a la gran majoria dels ciutadans en benefici d'uns pocs.

Però aquest dia reivindicatiu de la Classe Treballadora de 2011, té una peculiaritat més, se situa a tres setmanes d'unes Eleccions Municipals i Autonòmiques, on els treballadors/es (potser per primera vegada en la història) hem de ser egoistes i recolzar les alternatives polítiques que ens recolzen, les que presenten alternatives per a la creació real d'Ocupació i la protecció social com a eix de la societat que necessitem.

Així, en aquest Un de Maig, amb la nostra participació en les mobilitzacions, a les quals des d'ací el PCE fa una crida de participació, anem a exigir l'anul•lació de les lleis que solament estan generant desocupació i menys drets.

CONTRA LA DRETA POLÍTICA I LES POLITIQUES DE DRETES

VISCA L'1 DE MAIG!

dilluns, 25 d’abril del 2011

ESQUERRA UNIDA PV DE CASTALLA DAVANT LES PRÒXIMES ELECCIONS


Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) es defineix com un moviment polític i social que aspira a transformar la societat a partir d’una col•laboració entre partits, moviments socials, sindicats, plataformes ciutadanes, etc. de l’esquerra que volen donar una alternativa al sistema actual. No és doncs com altre partit polític. Som diferents. L’essència d’EUPV és doncs la convergència de republicans, feministes, socialistes, comunistes, altermundistes, ecologistes i nacionalistes d’esquerres. És per a EUPV necessària la participació ciutadana, més enllà d’electoralisme i el institucionalisme, és el treball i la presència a moviments, plataformes, associacions de veïns un eix bàsic del seu projecte. La democràcia participativa i la unió de projectes d’esquerra com l’horitzó al que EUPV aspira per al seu funcionament.

Aquestos trets que ens defineixen, són el que amb la refundació que estem duent a terme des de fa uns anys, marquen la nostra essència. Com està fet pales al nostre poble no hem pogut dur a terme aquesta convergència de gent conscienciada que prové de diversos àmbits, i els uneix un projecte participatiu d’esquerra transformadora. Per diverses circumstàncies no hem pogut acabar de establir aquest projecte a Castalla. No és tan sols una qüestió de llistes electorals, de presentar-se o no a unes eleccions, en contra del que fan i pensen altres, on naix el nostre compromís amb la democràcia. Aquesta per a nosaltres va molt més enllà. No té cap sentit doncs, presentar una llista d’EUPV, quan no hem pogut establir, quan no hi està ben fort, el projecte que la va dur fa 25 anys a la seua creació. La celebració d’aquest 25 aniversari, per a nosaltres, no es tracta sols d’una alegria al col•locar-nos com tercera força política en vots i forces. És sinó una crida a la recuperació de les nostres essències, a continuar demostrant que no som un partit més, que estem contribuint a poc a poc, altre model social.

Però no podem deixar de banda les eleccions a Castalla. Com a moviment polític de l’esquerra alternativa, creem en la necessitat d’unir l’esquerra, però també de frenar l’avanç d’una dreta molt conservadora i corrupta com és la del País Valencià. A Castalla és necessari un canvi urgent, pel que creem que s’ha de recolzar les propostes progressistes encara que no duguen el canvi essencial pel que nosaltres treballem. Hem de recolzar als grups polítics de l’oposició que tinguen als seus programes propostes progressistes, que suposen un avanç cap a la major democratització del nostre ajuntament i un benefici social cap al poble. No podem quedar-nos quiets davant la política destructiva per al nostre poble, el nostre treball, la nostra cultura i el nostre paisatge que està realitzant des de fa anys el Partit Popular. A més, aquest PP està envoltat d’un obscurantisme i una prepotència que frenen la democràcia municipal. No podem acceptar més anys una majoria absoluta del Partit Popular.

Treballarem activament amb activitats i informant de la nostra candidatura autonòmica a les corts valencianes, i ho farem amb força i il•lusió pel que suposen aquestes eleccions, donar un colp a la taula demostrant que no volem més corrupció, que no volem més polítiques neoliberals que han deixat a l’atur a tants treballadors i treballadores, no volem una reforma laboral que és un atac a la classe treballadora, una reforma de les pensions que ens nega un futur digne, una política de privatització de l’ensenyament i la sanitat, la reducció dels drets dels treballadors públics, la precarietat per als joves, l’atac a la llibertat d’expressió i a la nostra cultura... Treballem perquè hi han una eixida a la crisi per l’esquerra. Treballem amb dignitat i honestedat.

Com venint defenent des de fa 25 anys no cridem a la gent tan sols a votar, això és una part mínima de la democràcia, fem una crida a la participació ciutadana, a la militància i a la creació i enfortiment de plataformes i moviments socials i veïnals. Un projecte com el nostre no és du avant sols amb vots, el que cal per transformar la societat, per a crear una alternativa al capitalisme, és diu com deia Saramago “consciència”. Fa falta gent amb il•lusió, amb ganes de treballar, compromesa amb el temps que li ha tocat viure. Altre món no és possible, sinó que és necessari.

EUPV de Castalla

dimarts, 12 d’abril del 2011

El IES de Castalla inicia los trámites para recuperar el nombre de ´Enric Valor´

http://www.escaparatedigital.com/noticia_detalle.php?id=YWhaTPIH12793zfYxDuwyDWZKzmjRW6FREBcZXOhrFzbQ&iVR=5

El Consejo Escolar del Instituto de Educación Secundaria (IES) ´Castalla´, reunido en sesión ordinaria, ha aprobado la solicitud del cambio del nombre del centro, de forma que vuelva a llamarse oficialmente IES ´Enric Valor´.

En el contexto de los actos conmemorativos del nacimiento del escritor castallense, “se consideró un momento oportuno para restituir al centro el nombre que la Conselleria le adjudicó en un primer momento”, indican fuentes del IES.

Una vez aprobado por el claustro de profesores y por el Consejo Escolar, el siguiente paso será presentar la propuesta al Consejo Escolar Municipal y, después, presentar la solicitud a la conselleria de Educación para que haga efectivo el cambio “lo más pronto posible”, añaden.

Por otro lado, el IES ha recibido una subvención de 2.000 euros para desarrollar un proyecto deportivo, en horario lectivo y no lectivo, presupuestado en 5.000 euros.

divendres, 8 d’abril del 2011

IU plasma en el seu document ‘compromís ètic per la regeneració democràtica’ la seua ferma voluntat de lluitar contra la corrupció

Aquesta iniciativa, que conté un decàleg específic d'actuació per als futurs càrrecs públics, serà signada demà en la seu federal per un important i significatiu nombre de candidat/as municipals i autonòmics.

Esquerra Unida celebra demà divendres en la seua seu federal un important acte polític, enquadrat en la precampanya dels pròxims comicis municipals i autonòmics del 22-M, en el qual es plasmarà la signatura pública del documente ‘Compromís Ètic per la Regeneració Democràtica’. En aquest document s'exposa un decàleg específic d'actuació pel qual ho/as candidats d'aquesta formació assumeixen una sèrie de compromisos amb els seus electors de cara a la seua activitat pública.

Per a IU, “el degoteig d'irregularitats en diferents Administracions Públiques i l'acumulació de greus escàndols de corrupció danyen la credibilitat de les institucions i de la política, atempten contra el patrimoni públic, soscaven les bases mateixes del sistema democràtic, provoquen la desafecció ciutadana i donen pas a l'afirmació injusta que “tots són iguals”, abonant el terreny al populisme”.

Aquesta formació deixa clara la seua opinió sobre que “la majoria dels polítics espanyols són honrats. Els 8.115 Ajuntaments estan formats per més de 65.000 regidors electes, dels quals el 80% no rep ingressos”, però “en l'última dècada, els casos de corrupció s'han multiplicat en tot el país, especialment en el litoral mediterrani i altres zones que han experimentat un desenvolupament urbanístic exorbitat”.

“Quan incorren en el delicte de corrupció –s'assenyala-, els càrrecs electes o amb responsabilitats en les Administracions Públiques menyspreen els principis democràtics d'honradesa, transparència, rendició de comptes i vocació pública que legitimen la delegació de sobirania que el poble els confereix”.

En el document es valora que “la corrupció a Espanya ha sigut i és inseparable dels desvaris d'un model productiu, econòmic i financer que ha alimentat l'especulació i les pràctiques delictives, especialment en matèria urbanística i en el sector de la construcció, amb un creixement explosiu del parc residencial, que des de 2001 ha crescut més d'un 20%, en un procés d'urbanització sense precedents en els últims quinze anys i sense parangó a Europa”.

S'afig que “el frau fiscal generalitzat i la persistència de l'economia submergida és igualment un terreny abonat per a la corrupció. A tot açò s'afig la insuficient regulació i supervisió dels mercats financers, unit a una pèrdua de valors ètics i morals en una cultura que ha entronitzat els diners com a valor absolut. No hi ha corrupte sense corruptor i ningú cobra si algú no paga. Per açò cal ser tan dur amb el corruptor com amb el corrupte”.

En el ‘Compromís Ètic per la Regeneració Democràtica’ d'IU es fa un esment especial al problema del dèficit de finançament municipal que “ha portat a una dependència excessiva dels ingressos derivats de l'urbanisme, impulsant la bambolla immobiliària i sembrant un terreny propici a la corrupció. L'incompliment pels successius governs del compromís de reforma del sistema de finançament local ha portat a nombrosos ajuntaments a una situació econòmica i financera insostenible. La cistella d'ingressos de les administracions està molt desequilibrada en benefici de l'Estat, que absorbeix un 50% i les Comunitats Autònomes, un 37%, mentre els municipis tan sols reben el 13%”.

“La corrupció a Espanya –considera IU- ha sigut també alimentada per les manques d'una Llei Electoral injusta i per una Llei de Finançament de Partits merament instrumental i opaca, destinades ambdues a afavorir el bipartidisme i incrementar la despesa de les campanyes electorals. L'anomenat “Pacte contra el Transfuguisme” subscrit entre les forces polítiques ha demostrat la seua escassa utilitat des de la seua celebració en 1998, a causa de la utilització cínica de diverses vares de mesurar segons els infractors siguen d'un partit advers o del propi”.

Per tot açò i davant la imminència de les Eleccions Municipals i Autonòmiques del pròxim 22 de maig, ELS CANDIDATS I CANDIDATES D'ESQUERRA UNIDA ASSUMEIXEN ELS SEGÜENTS COMPROMISOS:

1- Exigir al Govern la regulació per llei de la quantia dels salaris dels càrrecs públics locals. Plantejarem que els mateixos es fixen amb criteris de transparència i austeritat i que es facen públics d'una manera eficaç i accessible.

2.- Proposar la creació de la declaració explícita de conflicte d'interessos en cada modificació urbanística i procés de contractació d'obres o serveis públics, de tot aquell que participe en el mateix, siguen alcaldes, regidors, o funcionaris. Es realitzaria seguint el model de declaració de conflicte d'interessos que s'aplica a la investigació científica.

3- Impulsar acord de prohibició per a percebre obsequis o invitacions personals als càrrecs públics o funcionaris municipals. Es crearà un Registre Públic d'Obsequis i Invitacions Institucionals.

4.-Establir un sistema de dedicació absoluta i d'incompatibilitats de tots els alts càrrecs de Governs Municipals, així com dels membres de les Comissions Provincials i Autonòmiques d'Urbanisme i Responsables de contractació d'Obres i Serveis en relació amb responsabilitats o activitats empresarials o professionals vinculades al sector dels serveis, la construcció i l'urbanisme.

5.- Crear l'Estatut del Representant Local, en el qual es regulen els seus drets i deures. En particular, es garantirà que els regidors que es troben en l'oposició puguen exercir les seues funcions de fiscalització i control dels contractes i adjudicacions municipals formant part dels òrgans de contractació i facilitant-los tota la documentació i informació administrativa.

6.- Regular el Registre d'Interessos dels responsables públics a través d'una Oficina que serà l'encarregada de la vigilància i supervisió de l'estricte compliment de la legislació vigent en matèria d'incompatibilitats i conflictes d'interessos, així com de la custòdia dels Registres d'Activitats i de Béns i Drets Patrimonials. Es proposarà l'obligació de fer públic el contingut d'aquesta Declaració a través dels mitjans municipals existents (pàgines web, informació municipal…

7.-Denunciar davant la Fiscalia i col·laborar amb la Justícia aportant qualsevol dada de corrupció que coneguen en l'exercici de les seues responsabilitats com a càrrecs públics.

8.-Assumir les responsabilitats polítiques al fet que pertoqués en casos de corrupció, amb dimissió cautelar dels càrrecs públics i càrrecs de lliure designació en cas d'imputació i processament per delictes de corrupció política o urbanística,

9.-Impulsar mecanismes de publicitat, control i participació democràtica per a garantir la transparència i l'ètica en les institucions, engegant mecanismes estables de participació que permeten la intervenció i el coneixement dels ciutadans i ciutadanes en les decisions que s'adopten en matèria urbanística i de contractació. Es faran públics els processos de contractació a través dels mecanismes: publicacions, pàgines Web… En aquesta mateixa línia solament es delegaran competències de Ple en les Juntes de govern amb caràcter excepcional, per a garantir la participació de l'oposició en la presa de decisions i la participació dels ciutadans.

10.- No conformar governs locals amb desertors d'altres forces polítiques ni recolzar la formació de grups nous en els quals participen càrrecs declarats trànsfugues.

dissabte, 2 d’abril del 2011

Marga Sanz: “Esquerra Unida no es deixarà coaccionar pel Consell i continuarà denunciant la corrupció i el malbaratament de recursos”

La coordinadora general d’EUPV i candidata a la Presidència de la Generalitat, Marga Sanz, considera “extemporània i evasiva” la resposta pública del Consell davant el cas Calatrava i assegura que “Esquerra Unida no es deixarà coaccionar per les amenaces de la Generalitat de querellar-se” contra la formació. “La nostra obligació és denunciar el malbaratament de recursos públics i la presumpta corrupció a les institucions. Les explicacions del Consell estan farcides de contradiccions, expressades pels mateixos Rambla i G.Camps, i això que encara no coneixem tota la documentació del tema.”

La coordinadora general d’EUPV i candidata a la Presidència de la Generalitat ha explicat que la seua formació “simplement ha complit amb la seua obligació de denunciar unes actuacions que poden ser constitutives de delicte i que apareixen documentades tant a l’expedient del Centre de Convencions de Castelló com als informes de la Sindicatura de Comptes”. Cal recordar que va ser aquesta institució la que va cridar l’atenció sobre el fet que no es pagara IVA als projectes del Centre de Convencions i les torres de CACSA.

Sanz considera “extemporània i evasiva” la resposta de la Generalitat a la denuncia d’EUPV davant la Fiscalia Anticorrupció “perquè defugeix el malbaratament dels recursos públics, evidenciat en el pagament de xecs milionaris a l’arquitecte malgrat el criteri contrari dels tècnics de SPTCV”.

Marga Sanz ha anunciat que “EUPV respectarà el funcionament independent de la justícia” i confia que la Fiscalia òbriga finalment la investigació sobre la denúncia. “Entenem que hi ha suficients indicis als documents que Albiol va fer públics i, en concret, a la comunicació on es reconeix fer el pagament de 1.350.000 euros a Calatrava malgrat incomplir el contracte”, ha assenyalat Sanz, que insta la Generalitat “a no mentir i a lliurar de veres a EUPV tota la documentació sobre CACSA, exigida a les Corts. Tant que presumeix de transparència, és hora que faça pública tota la informació”, ha afirmat.