dilluns, 25 d’abril del 2011

ESQUERRA UNIDA PV DE CASTALLA DAVANT LES PRÒXIMES ELECCIONS


Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) es defineix com un moviment polític i social que aspira a transformar la societat a partir d’una col•laboració entre partits, moviments socials, sindicats, plataformes ciutadanes, etc. de l’esquerra que volen donar una alternativa al sistema actual. No és doncs com altre partit polític. Som diferents. L’essència d’EUPV és doncs la convergència de republicans, feministes, socialistes, comunistes, altermundistes, ecologistes i nacionalistes d’esquerres. És per a EUPV necessària la participació ciutadana, més enllà d’electoralisme i el institucionalisme, és el treball i la presència a moviments, plataformes, associacions de veïns un eix bàsic del seu projecte. La democràcia participativa i la unió de projectes d’esquerra com l’horitzó al que EUPV aspira per al seu funcionament.

Aquestos trets que ens defineixen, són el que amb la refundació que estem duent a terme des de fa uns anys, marquen la nostra essència. Com està fet pales al nostre poble no hem pogut dur a terme aquesta convergència de gent conscienciada que prové de diversos àmbits, i els uneix un projecte participatiu d’esquerra transformadora. Per diverses circumstàncies no hem pogut acabar de establir aquest projecte a Castalla. No és tan sols una qüestió de llistes electorals, de presentar-se o no a unes eleccions, en contra del que fan i pensen altres, on naix el nostre compromís amb la democràcia. Aquesta per a nosaltres va molt més enllà. No té cap sentit doncs, presentar una llista d’EUPV, quan no hem pogut establir, quan no hi està ben fort, el projecte que la va dur fa 25 anys a la seua creació. La celebració d’aquest 25 aniversari, per a nosaltres, no es tracta sols d’una alegria al col•locar-nos com tercera força política en vots i forces. És sinó una crida a la recuperació de les nostres essències, a continuar demostrant que no som un partit més, que estem contribuint a poc a poc, altre model social.

Però no podem deixar de banda les eleccions a Castalla. Com a moviment polític de l’esquerra alternativa, creem en la necessitat d’unir l’esquerra, però també de frenar l’avanç d’una dreta molt conservadora i corrupta com és la del País Valencià. A Castalla és necessari un canvi urgent, pel que creem que s’ha de recolzar les propostes progressistes encara que no duguen el canvi essencial pel que nosaltres treballem. Hem de recolzar als grups polítics de l’oposició que tinguen als seus programes propostes progressistes, que suposen un avanç cap a la major democratització del nostre ajuntament i un benefici social cap al poble. No podem quedar-nos quiets davant la política destructiva per al nostre poble, el nostre treball, la nostra cultura i el nostre paisatge que està realitzant des de fa anys el Partit Popular. A més, aquest PP està envoltat d’un obscurantisme i una prepotència que frenen la democràcia municipal. No podem acceptar més anys una majoria absoluta del Partit Popular.

Treballarem activament amb activitats i informant de la nostra candidatura autonòmica a les corts valencianes, i ho farem amb força i il•lusió pel que suposen aquestes eleccions, donar un colp a la taula demostrant que no volem més corrupció, que no volem més polítiques neoliberals que han deixat a l’atur a tants treballadors i treballadores, no volem una reforma laboral que és un atac a la classe treballadora, una reforma de les pensions que ens nega un futur digne, una política de privatització de l’ensenyament i la sanitat, la reducció dels drets dels treballadors públics, la precarietat per als joves, l’atac a la llibertat d’expressió i a la nostra cultura... Treballem perquè hi han una eixida a la crisi per l’esquerra. Treballem amb dignitat i honestedat.

Com venint defenent des de fa 25 anys no cridem a la gent tan sols a votar, això és una part mínima de la democràcia, fem una crida a la participació ciutadana, a la militància i a la creació i enfortiment de plataformes i moviments socials i veïnals. Un projecte com el nostre no és du avant sols amb vots, el que cal per transformar la societat, per a crear una alternativa al capitalisme, és diu com deia Saramago “consciència”. Fa falta gent amb il•lusió, amb ganes de treballar, compromesa amb el temps que li ha tocat viure. Altre món no és possible, sinó que és necessari.

EUPV de Castalla

2 comentaris:

  1. Però si no haveu presentat candidatura, què dieu!!

    ResponElimina
  2. veig correctisim q dineu suport als partits progresistes en l'ambit local! a nivell autonomic es altra cosa pero local debeu estr units contra PP!

    ResponElimina