dijous, 8 d’abril del 2010

EU EXIGEIX LA DIMISSIÓ IMMEDIATA DEL DELEGAT DE GOVERN PER LA “BRUTAL” CÀRREGA POLICIAL AL CABANYAL

La coordinadora d’EUPV, Marga Sanz, exigeix a més a la Delegació de Govern que obriga un expedient informatiu que investigue la duríssima càrrega policial que està produint-se al Cabanyal durant ja dos dies. El coordinador d’EUPV a València, Amadeu Sanchis, present aquest matí en el barri marítim en la concentració per impedir els enderrocaments, ha condemnat l’actuació de la Policia Nacional “qui de nou ha agredit als veïns, als ciutadans allí concentrats i als periodistes que desenvolupaven la seua feina. Aquesta actuació constata de forma definitiva que la Delegació de Govern no fa res efectiu per fer complir l’ordre ministerial i no sols no impossibilita l’enderrocament dels immobles –a totes llums il·legal- sinó que dona l’ordre de carregar contra els manifestants”.

Sanz afirma que el Delegat del Govern, Ricardo Peralta “ha perdut el control de la situació i després del que passà el dimarts és incomprensible que haja permès que hui torne a ocórrer el mateix”.

Per la seua banda, el coordinador d’EUPV a València recorda que encara resten 10 dies perquè la Justícia dictamine sobre la legalitat o no d’aquestos enderrocaments al Cabanyal. “És del tot incomprensible que la Delegació de Govern avui no haja emprat els efectius per impedir els enderrocaments i, pel contrari, haja estat d’avantguarda repressiva contra els veïns”, afirma Sanchis.

Des de les primeres hores d’aquest mateix matí, la coordinadora d’EUPV s’ha posat en contacte telefònic amb el Subdelegat del Govern, a qui ha transmès, igualment que en persona el propi Amadeu Sanchis, la seua petició expressa per a que fera complir la llei i la policia no emprara la violència contra els veïns i manifestants.

“Esquerra Unida considera que Delegació de Govern ha de donar explicacions immediates del per què aquesta contundència policial, la qual és la responsable directa de les agressions a polítics, veïns i periodistes”, manifesta Sanz.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada