dijous, 16 de juny del 2011

EL PCPV I EUPV DE CASTALLA DENUNCIEN LA DISCRIMINACIÓ I CENSURA QUE PATEIXEN A L'HORA DE REALITZAR ACTES A LA CASA DE CULTURA PER PART DEL PP

EL PARTIT COMUNISTA I ESQUERRA UNIDA DE CASTALLA DENUNCIEN LA DISCRIMINACIÓ I CENSURA QUE PATEIXEN A L'HORA DE REALITZAR ACTES A LA CASA DE CULTURA PER PART DEL PARTIT POPULAR

Nota de premsa


Les organitzacions d'esquerres han presentat aquest matí a l'Ajuntament de Castalla una denuncia exposant la discriminació patida al no deixar-los fer actes a la Casa de Cultura excusant-se el Partit Popular en una normativa aprovada l'any de constitució d’aquesta, mentre aquest mateix partit vulnera la mateixa normativa i si realitza actes polítics al lloc mencionat. A més, demanen que siga revisada aquesta normativa perquè consideren coarta la llibertat d'expressió dels ciutadans i és una forma d'allunyar la política d'aquestos.

La denuncia ha estat interposada després de que el PCPV i EUPV, sol•licitaren una sala de la Casa de Cultura el passat any dues vegades (el mes d'abril i el d'octubre) per a realitzar una xarrada sobre la crisi econòmica i les respostes de l'esquerra, i les siguera denegada pel Concejal de Cultura, José Antonio Candela, excusant-se en una normativa aprovada l'any de creació de la Casa de Cultura en la que s'exposava que no es podien realitzar actes polítics a les dependències municipals. La discriminació que denuncien des del PCPV i EUPV és que el mateix PP ha realitzat actes polítics segons assenyalen: "El PP ha realitzat actes de clara tendència política com pot ser quan el 8 de març per commemorar el dia de la Dona es va dur en nom de l'ajuntament a fer una xerrada a la periodista Isabel San Sebastián, de clara tendència dretana i una postura política molt pròxima al PP." Però expressen que el súmmum de tot ve quan "aquest passat divendres (10 de juny), a causa de pactes post-electorals, un dia abans la constitució de l'ajuntament de Castalla, el PP va realitzar una roda de premsa convocada per ell mateix a la Casa de Cultura." A més senyalen que el seu acte no era un simple acte polític, sinó que era una xarrada sobre un tema que afecta diàriament a la vida dels ciutadans de Castalla, i que a més anava a intervindre un representat escollit pel ciutadans, el diputat d'EUPV Lluís Torró.

Des de PCPV i EUPV senyalen que esperen que es preguen les mesures necessàries per a que aquest tipus de discriminació no torne a ocórrer, i que es revise eixa normativa ja que pensen que el poble ha de participar de la vida política, i les instal•lacions municipals deuen estar obertes (al igual que a tots els altres pobles) a tots els ciutadans i totes les opinions. Confien en que el canvi de Govern que es va produir dissabte, porte un canvi en les polítiques que s'han portat a terme anys anteriors, i confien en que la nova corporació faça un gir progressista i canvie aquelles normatives que coarten la llibertat d'expressió.

6 comentaris:

  1. Quan el nou govern prenga possessió del càrrec s'acabarà eixa prohibició. La llibertat d'expressió és un dret fonamental i si alguna normativa el conculca s'ha de considerar nula de ple dret.

    ResponElimina
  2. Y Franco qué opina de esto...
    http://www.publico.es/espana/382785/iu-decide-abstenerse-y-dar-el-gobierno-de-extremadura-al-pp

    ResponElimina
  3. Franco no sabem que opina, el que si sabem que opina són les bases de IU-Extremadura que estan en contra d'un pacte de govern amb un PSOE que duu 28 anys de majories absolutes, i és el partit de les actuals CONTRA-reformes laborals. És normal que IU d'alli no pactar amb el PSOE, al igual que tampoc ho fa en el PP. A més ara que la gent es manifesta per la democràcia participativa que millor que escoltar a les bases que ha sigut el que ha fet IU, però clar sempre hi ha que criticar-ho tot.
    HI ha moltíssimes intencions per part de gent, de partits i de mitjans de comunicació favorables a determinat partit que no expliquen bé les coses. I és que IU no votarà a favor del PP al igual que no votarà a favor del PSOE,sinó que d'abstindrà en els dos casos. Ja que per un reglament bipartidista de les corts extremenyes, IU no podrà votar al seu candidat, perquè si no, ho faria. I ixirà el PP sí, però ixirà no perquè IU el vote, perquè no ho fa, sinó perquè la majoria d'extremenys així ho han fet i el PP és el partit més votat en les passades eleccions, tant que s'han quedat a 1 escó de la majoria absoluta.
    I per si interessa el tema ací et deixe les declaracions d'este matí de Pedro Escobar, coordinador de IU extremadura a Los Desayunos de la Primera. Sempre és millor anar a les fonts directes que al que diuen per ahi. Salut.

    ResponElimina
  4. Sí, però al final Extremadura per al PP quan IU ho podia evitar. Penseu que els votants d'IU de tota Espanya van a tornar-vos a votar després d'això?

    ResponElimina
  5. Bé en primer lloc, des de la direcció federal no es recolçava aquesta postura, però ha sigut l'escollida pels militants i simpatitzants d'extremadura, és a dir que no és exportable a tot l'estat. I per altra banda, no són les sigles d'un partit les que determinen les accions polítiques que es duen a terme des de les institucions, sinó el seu programa, les iniciatives, propostes i mesures que es duen a terme. I per part del PsoE s'han portat a termen polítiques de dretes les mateixes que podia aplicar el PP, i més a Extremadura on el PsoE després de 28 anys tenien una red clielenteral, enxufismes molt gran. A aquesta comunitat autònoma sempre s'ha ningunejat a IU, i s'han fet polítiques de reduccions socials al igual que a tot l'estat, inclús esta legislatura anterios s'han fet pactes de llei en el PP. En el PROGRAMA de IU, no hi han contra-reformes socials, baixades de salaris, democràcia segretada pels mercats, per tant no es pot pactar amb el PSOE que ha fet eixes coses, simplement per a que no governe el PP, perquè recolçar al PsoE també seria recolçar eixes mesures que ens pareixen l'atac més gran als drets socials. Perquè pactar en el PsoE per a que continuent fent-ho? Doncs han pensat que millor no pactar en ningú, i no legitimar eixes accions.
    A més, que problema té el PsoE en que governe el PP si són ells dos els que governen en Euskadi, és el PsoE el que ha donar la presidència d'Astúries al PP, i el que ha donat Navarra a la dreta de UPN, quan podia pactar en partits d'esquerres? Que ara a Extremadura anaven a fer polítiques d'esquerres i progresistes on altres llocs no ho fan?
    Passarà factura? Per desgràcia pot ser, però cal recordar en tot moment en que costat ha estat IU durant la seua vida, i ,és aquets últims anys ha sigut la formació política que a les institucions ha defesat els drets socials i la democràcia participativa. I una cosa més important, és l'organització que lluita dia a dia al carrer.
    Menys pactes de sigles i més programa, programa, programa

    ResponElimina
  6. Per altra banda, ens agradaria saber més que podeu pensar sobre l'acció de la reclamació que hem fet a castalla, que és del que va la notícia. I que a més, aquesta nota de premsa no ha sigut publicada per cap mitjà de comuniació dels que ho hem enviat, això si es vertadera informació...

    ResponElimina