dimarts, 28 de juny del 2011

El PCE creu que hi ha condicions per a una Vaga General

Secretaria de Comunicació del PCE / 28 juny 11

El Comitè Federal del PCE, reunit diumenge passat 26 de juny, va debatre sobre la necessitat de donar una resposta a la realitat social i política que s'està generant i fer-ho des de la reafirmació en les anàlisis i propostes que el Partit Comunista d'Espanya ha plantejat entorn de l'Alternativa Social Anticapitalista. Afegia l'informe, aprovat per 64 vots a favor, cap en contra i dues abstencions, que ja és el moment de passar de l'anàlisi a l'acció.

Les conseqüències de la reforma laboral, de la reforma de les pensions i de la negociació col·lectiva, la reducció de salaris i de la despesa pública i tot el que arrossega el Pacte per l'Euro, les noves retallades i mesures d'austeritat que ens demana la Comissió Europea, amb el beneplàcit dels governs nacionals a les ordres dels mercats, els quasi cinc milions d'aturats que hi ha a Espanya, el 40 % dels joves que no troben ocupació, l'empobriment de la societat, són raons suficients perquè el PCE recolze una Vaga General que siga convocada pels sindicats i recolzada per la resta. Cal articular una resposta coordinada des de totes les organitzacions socials, sindicals i polítiques a la política neoliberal d'aprofundiment de les retallades dels drets socials, laborals i de l'Estat de Benestar que ens estan imposant.

El moviment del 15 M, com no podia ser d'una altra forma, va ser un dels eixos que va centrar l'informe polític presentat pel Secretari General, José Luis Centella, que ho va definir com “la major mobilització social dels últims temps de la història del nostre país”, i va subratllar “és important que el Partit se situe bé en la realitat social del 15M”, encara que també va matisar que “creure que la mobilització sorgida després de la manifestació del 15 de maig és l'únic subjecte d'acció social i política en el qual hem d'implicar-nos seria un error (…). “El que té de bo el 15M” va explicar Centella, “és que suposa la ruptura amb l'esquema mental de la transició, de la llei electoral, etc, i la convicció que es poden generar altres estructures polítiques”. Per açò, afegia el secretari general en l'informe polític, “hem d'implicar-nos en la consolidació d'aquesta dinàmica mobilitzant-la com una lluita política i social que contribuïsca a construir una alternativa al sistema capitalista culpable de la crisi. Som part de la mobilització”.

En aquest context, Centella va presentar la proposta d'IU de plantejar una Convocatòria Social per a l'elaboració d'un nou programa polític, una convocatòria que servisca per a concretar l'Alternativa Social a la Crisi “que entre totes i tots estem construint, i fer-ho des de la major voluntat unitària i integradora, organitzant-nos amb la gent per a baix, arran de terra, per a construir un programa participatiu”. Afegia que el tipus de rebel·lió que pretenem, es produirà si es realitza des de la base de la societat, des dels pobles i ciutats, des de les fàbriques i centres d'estudis, comunicant, mobilitzant i defensant la idea que és possible i realitzable una altra política econòmica basada en la defensa de l'ocupació i de les conquestes socials.

La Convocatòria Social és l'aportació d'IU a la necessària confluència d'energies que avui es desenvolupen per separat i que necessàriament han de confluir per a plantar cara al sistema. Centella especificava, que cal cercar la trobada amb el que vol recuperar la mobilització de Democràcia Real Ja i el 15M, que és una nova forma de fer política i de participar en les decisions, i sobretot una coherència entre el que es diu des de l'àmbit polític i el que es fa en les institucions. Els ciutadans han presos els carrers per a demanar una democràcia participativa enfront d'una democràcia institucionalitzada i professionalitzada, i reivindiquen un programa socialment avançat amb elements de confrontació amb el sistema capitalista, al que responsabilitza de la crisi.

"De com resolguem des de la síntesi aquests reptes dependrà la possibilitat que aquesta Convocatòria prenga cos" va explicar Centella. Per a açò farà falta una mobilització de tota l'organització que ens situe com a referent polític d'els qui no s'han resignat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada