dilluns, 30 de maig del 2011

Marga Sanz: “La línia única que vol imposar el Consell és un atac clar a la llengua dels valencians”

La coordinadora general d’EUPV i portaveu del grup parlamentari d’Esquerra Unida, Marga Sanz, s’ha oposat a l’establiment d’una línia única a l’escola pública que integre el valencià amb el castellà i l’anglès en considerar la mesura “un atac claríssim a la llengua dels valencians”. Segons Sanz, “el recolzament prioritari de la nostra llengua dins del sistema educatiu és vital per al seu manteniment”.

La coordinadora general d’EUPV i portaveu d’Esquerra Unida en Les Corts, Marga Sanz, ha denunciat que “la línia única anunciada pel Consell el que vol és allunyar el valencià de l’escola pública per a minoritzar-lo i reduir al màxim el seu ús social. El valencià no és una llengua qualsevol, és l’idioma del nostre poble, per la qual cosa hauria de tindre una protecció especial dins del sistema educatiu i un foment decidit a tota la resta d’àmbits”. Sanz ha anunciat que la seua formació s’oposarà “de forma rotunda, des de les institucions i des dels carrers”, al decret sobre la matèria que prepara la Conselleria d’Educació. “Farem costat amb totes les plataformes en defensa de l’escola pública, en especial amb Escola Valenciana”, ha assenyalat.

La dirigent d’esquerres ha recordat que “ja durant la campanya electoral, Esquerra Unida va expressar un ‘no’ contundent a què el sistema educatiu deixe de ser el vehicle fonamental d’aprenentatge de la llengua”. “El valencià ha de vehiculitzar sense interrupció el sistema educatiu des de l’educació infantil de 0-3 anys fins la universitat”, ha expressat Sanz.

www.eupv.org

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada