dimecres, 17 de març del 2010

El PCE demana la nacionalització de les elèctriques com sector estratègic

Secretaria de Comunicació del PCE / 16 mar 10.

La privatització de les elèctriques ha dut a que s'inflin les butxaques dels accionistes en comptes d'en inversió i millores en la xarxa del subministrament.

Davant la situació de falta de subministrament elèctric que han patit i encara pateixen a Catalunya després de la nevada de setmanes enrere, el Partit Comunista d'Espanya considera que és un efecte pervers de la política de privatitzacions del PSOE-PP i que la ciutadania ha de prendre nota de les mentides neoliberals de la bondat de la privatització dels serveis i més quan com l'electricitat és estratègic. "Per tot això el PCE reivindica la nacionalització del sector elèctric, com sector estratègic per a la ciutadania i l'economia d'aquest país", ha declarat José Luis Centella Secretari General del Partit Comunista d'Espanya.

Espanya disposa d'una capacitat de generació que duplica el que el país és capaç de demandar. Existeixen més de 90.000 megavats(MW) de potència instal•lada peninsular, mentre que el consum instantani d'electricitat mai ha superat el record dels 45.450 megavats (MW) que es va arribar el 17 de desembre de l'any 2007. Referent a això, diuen des del PCE, és molt alliçonador el comunicat oficial que Xarxa Elèctrica Espanyola (REE) va emetre aquest dia, doncs ressalta que el sistema elèctric va poder atendre sense dificultat una demanda històrica.

La pròpia REE afirma en els seus informes periòdics que la qualitat del servei i la seguretat de subministrament del sistema elèctric espanyol és alta, plenament satisfactòria, encara que la potència instal•lada mai estigui operativa o disponible al 100%, ja sigui per falta d'aigua i vent que facin funcionar els embassaments i els parcs eòlics o per raons de manteniment i avaries puntuals que puguin sofrir les centrals tèrmiques alimentades per urani, carbó i gas natural. Aleshores, Per què s'han produït les apagades a Catalunya?, es pregunta el Secretari d'Economia del PCE, Javier Navascues, no és per falta de potència elèctrica, o perquè no s'hagi construït la cèlebre línia de Molt Alta Tensió sinó per una gestió deficient de la xarxa, per falta de manteniment i per falta d'inversió per part d'Endesa.

Ha continuat el responsable comunista, que aquesta és la realitat. Segons un informe publicat per Melania Mur Sangrá, professora de la Universitat de Saragossa, en 2005, des de la seva privatització la inversió d'Endesa ha caigut (com percentatge del valor de les seves instal•lacions) un 5% i l'eficiència un 12%. Ara, això sí, la rendibilitat que obtenen els seus accionistes ha augmentat prop del 20%. "Efectivament, la privatització millora la gestió de les empreses, però per als seus accionistes" ha dit Navascues i ha continuat, aquesta és la realitat després de tant ball entre Gas Natural, EON, ACCIONA i finalment ENEL. Qui és ENEL?, és l'empresa elèctrica italiana PÚBLICA. Aquesta és la qual s'està beneficiant. A això ens ha dut la privatització.

dimarts, 9 de març del 2010

El PCPV considera que la denuncia de Fabra contra Marina Albiol es una vergüenza más para la Justicia


"Los verdugos se convierten en víctimas, y las verdaderas víctimas o quienes se ponen de su parte, pueden acabar sentados en el banquillo de los acusados"



El Partit Comunista del País Valencià considera "una aberración y una auténtica vergüenza para la justicia de este país la apertura de diligencias contra la diputada autonómica de EUPV y dirigente del PCPV, Marina Albiol, tras la denuncia del presidente de la Diputación de Castellón, Carlos Fabra, imputado por delitos de corrupción".


Así lo asegura en el que manifiesta su más enérgico apoyo a Marina Albiol "y a la política que ha llevado en las instituciones valencianas, y especialmente contra los casos de corrupción que asolan el País Valencià y provocan indignación y vergüenza a cualquier ciudadano medianamente informado".


Para el PCPV, l"a misma vergüenza y preocupación que sentimos al contemplar la auténtica degradación de la Justicia española, donde los verdugos se convierten en víctimas, y las verdaderas víctimas o quienes se ponen de su parte, pueden acabar sentados en el banquillo de los acusados, como ha sucedido en numerosos casos de corrupción o en la investigación de los crímenes del franquismo".


www.larepublica.es

dilluns, 8 de març del 2010

8 de març 2010. En lluita contra la feminització de la pobresa!


La manifestació a Alacant 19.30 a la Plaça Calvo Sotelo


Secretaria de la Dona del PCE/ Març 210


És alarmant la feminització de la pobresa. Les conseqüències de la crisi econòmica a Espanya estan repercutint sobretot en les dones de la classe treballadora, especialment les joves i les immigrants, i la situació no millora. La major part de les persones pobres i excloses de la societat i sense cobertures som dones. Espanya és el paradigma d'atur estructural, sent la taxa d'atur femení del 19%. El nostre mercat de treball es caracteritza principalment per l'abús de la temporalitat i la contractació a temps parcial, especialment per a les dones, així com per la discriminació salarial, que se segueix mantenint entorn d'un 30%. D'altra banda, la baixa taxa d'activitat femenina demostra que les cures segueixen recaent quasi en exclusiva en les mateixes.


La disminució de la renda familiar tant per la precarització de les condicions de treball, per l'atur i per la disminució del salari real, produeix efectes molt negatius en les dones.

El raquític estat del benestar no avança sinó que retrocedeix. Menys pressupost per a la llei de dependència, privatització dels serveis públics i retallada de les pensions, el que perjudica especialment a les dones que són quines finalment assumeixen els treballs familiars bàsics de la vida.


Al mateix temps estem patint un atac polític i ideològic sobre els drets conquistats pels moviments de dones. Les polítiques per a la igualtat de gènere reben forts atacs per part de la dreta política, el sistema judicial i l'església catòlica. Són exemple d'això, les declaracions públiques del jutge Serrano en contra la llei de violència de gènere, afirmant que hi ha moltes denúncies falses i que aquesta llei és fruit de la “dictadura del feminisme radical” o les de l'Arquebisbe de Granada en contra de la llei de l'avortament, comparant-la amb els crims d'Hitler.

Des de la Secretaria de la Dona vam manifestar que és necessària l'expansió de la despesa social per acabar amb la desigualtat.


Una major provisió pública de béns i serveis socialment essencials: educació, sanitat, atenció a la dependència, programes d'integració social, habitatge públic, transport…, fixant com objectiu arribar a els nivells de despesa social dels països del nostre entorn, és la segona via per a una expansió selectiva de la demanda. És l'exemple més clar de com l'atenció a les necessitats socials pot traduir-se en l'increment de l'ocupació estable i amb drets, sempre que aquest vinga de la mà d'una expansió directa de l'esfera del sector públic en l'economia.

Una part gens menyspreable d'aqueix treball socialment necessari es realitza en l'actualitat, ocult després del mantell del treball domèstic i, més recentment, amb la “globalització del treball de cures” a càrrec de mà d'obra immigrant majoritàriament femenina. La transformació d'aqueix treball ocult en ocupacions socialment reconegudes és un imperatiu en una societat amb menor desigualtat de gènere.


Per tot això és necessari:

• Jornada laboral 35h per llei, sense reducció de drets.

• Repartiment equitatiu del treball i de les responsabilitats entre dones i homes.

• Ocupació estable i amb drets.

• Igualtat salarial.

• Dotació pressupostària, aplicació i desenvolupament de les lleis d'igualtat i de dependència.

• Polítiques municipals per a fer les ciutats habitables per a les dones.

• Reforma fiscal. Que pague més qui més té, per al desenvolupament d'ocupació pública estable per a les dones.

• Abolir l'explotació sexual per llei.

dimecres, 3 de març del 2010

Esquerra Unida exigeix al Consell que deixe de sustentar “la causa ruïnosa que és Terra Mítica”

NOTA DE PREMSA

El diputat d’EUPV, Lluís Torró, assenyala que el parc temàtic “segueix registrant pèrdues mentre sols fa que rebre fons públics. Ens preguntem quin interès té el govern del PP per mantenir aquesta empresa desastrosa”
Esquerra Unida ha denunciat en reiterades ocasions el deute insostenible que arrossega el parc temàtic “i ara coneixem que ha tancat l’exercici de 2009 amb pèrdues, de nou, valorades en quasi 15’3 milions d’euros. És indignant que el Consell seguisca insistint en Terra Mítica i no trenque els lligams amb el parc i el pose en venda, tal i com li exigim des de EUPV des de fa temps”, afirma.
Torró subratlla que la única salvació per al propi parc és que empreses privades vinculades al sector de l’oci puguen reconvertir-lo en un negoci mitjanament rendible. “No pot ser que la Generalitat estiga fent-se càrrec d’aquest negoci absolutament deficitari”.
El parlamentari d’esquerres remarca que el Consell té una “responsabilitat política que assumir en el fracàs de Terra Mítica”. Esquerra Unida ja va advertir quan estava construint-se el parc que el projecte no era viable ni econòmicament ni mediambientalment “i que estaven amagant-se els interessos de requalificar els terrenys del voltant, els quals a més estaven protegits”, assevera Torró.