diumenge, 18 de novembre del 2012

Crònica d’una ruptura anunciada: Sobre el trencament del Tripartit local

No ens agrada dir el "se veía venir" però és cert, la ruptura del tripartit local es veia vindre des del començament per diversos motius:

1.- La gran varietat ideològica. És cert que amb una unió de diversos partits, idees... s'ha de renunciar a un programa de màxims, perquè en un pacte hi conviuen sensibilitats diferents. Però, un pacte en PROJECTES POLÍTICS diferents no es pot sustentar. No hi havia en aquest tripartit una unitat en les seues propostes polítiques, mentre dos dels signants de l'acord pretenien un canvi (no diguem si profund o no) el tercer partit i clau del Govern (UCID), pretenia un continuisme amb èpoques obscures, això si, sense que el portara en avant el candidat Popular José Luís Prats.

2.- Pacte en negatiu. Tota base política ha d'estar construïda en positiu. No es pot pactar contra quelcom, sinó a favor d'alguna cosa, en ganes de construir (encara que també això implique destruir). La unió d'aquest Tripartit (d'algun grup en concret més encara) no era construir una nova alternativa per a Castalla, sinó pactar per a que José Luís Prats no fora alcalde. No volien res més, tant sols impedir que certa família política del PP no fora la governant al nostre poble. Res de construir un govern, sinó més bé, pacte per a que no existira un altre.

3.- Falta de Pacte de Govern. El punt anterior ens du a aquest. L'únic que es va posar en comú per a constituir el Govern Local va ser un únic punt: Que no governara José Luís Prats. Així no es construeixen els pactes, per a nosaltres un pacte tant sols és vàlid amb una proposta programàtica, una fulla de ruta signada per totes les parts per saber quina direcció s'ha de dur. Aquesta fulla de ruta era inexistent des del començament, per això des de l'inici vèiem com cada grup del Govern Local tenia un posicionament. No hi havia pacte de programes, unió de punts en comú per construir, no hi havia un pacte de Govern, sinó un pacte de no-Govern, que no governen altres.

4.- Pacte de PODER i no de PROGRÉS. Tot el d'abans i sobre tot, el xantatge d'UCID als altres partits del Govern per a no abandonar el Tripartit demanant bàsicament que aquest partit siga el governant a efectes reals, mostra com no hi havia una voluntat de canvi per part d'ells, sinó tant sols una qüestió de poder. No un pacte per a satisfer les necessitats dels i les Castelludes, sinó una demostració de poder front a la seua família enemiga interna del PP.

El show mediàtic de la Política Castelluda
Per desgràcia totes aquestes disputes degraden la democràcia. Ho podem vorer als plens de nostre Ajuntament, no hi ha voluntat de canviar la greu situació que passen els castelluts i castelludes, més bé, assistim a un dels debats clàssics del bipartidisme, el "y , más". Podem vorer com davant la perplexitat dels assistents (inclús d'alguns regidors) el Partit Popular es dedica a fer-se la víctima d'un complot judeo-marxista que l'ha arravatat el poder quan ells havien "guanyat" les eleccions. El PSOE no fa res més que entrar al joc, "vosaltres ho feieu pitjor". Així L'Alcaldessa vol construir eixe canvi tant necessari que Castalla necessitava, emprant els mateixos arguments antidemocràtics que quan governava el PP, en l'excusa que ells també ho feien. Mentre tot açò passa res canvia a Castalla i la ciutadania està més decebuda. L'associació de veïns del Casc Antic es senten estafats, enganyats, les "plataformes" com Quina Castalla Volem decebudes en el canvi, i la gent progressista i d'esquerres de Castalla pensant que res canvia.
Cal canviar moltes coses, i el nou Govern de minoria ho té difícil però no impossible. Ho afrontar en valentia i fer un canvi radical d'actituds o aquest Govern que molta gent veia en esperança, no serà més que un frau.

PD: Quede clar, que un "polític" ha de ser exemple per a la resta dels treballadors i treballadores i no pot aferrar-se a un càrrec després de demostrar la seua pèssima gestió. Des del PCPV-EUPV de Castalla demanem la dimissió de l’actual Regidor de Joventut i Turisme, ja que després de malbaratar 50000 de tots els Castelluts per una mala planificació ha demostrat que no ha estat a l'altura del seu càrrec.

                   
                       Esquerra Unida PV- Partit Comunista PV CASTALLA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada