divendres, 27 de setembre del 2013

La passivitat de l’Ajuntament fa perdre llocs de treball a Castalla

La passivitat de l’Ajuntament fa perdre llocs de treball a Castalla


Si en algun cas podem nomenar l’efecte més dur d’aquesta crisi, pot ser siga l’atur de tantes persones que té com a conseqüències dramàtiques no pagar hipoteques (desnonaments), no arribar a fi de mes, no poder pagar els llibres d’escola... Pel que qualsevol institució pública ha tindre com a prioritat la creació (o estimulació almenys) de llocs de treball. Al nostre municipi hi ha un atur registrat de 1207 persones a l’agost (segons dades de la Generalitat), el que suposa l’escandalosa xifra del 17,07 % de la població.

Per al nostre Ajuntament aquesta prioritat pareix ser que no és gens necessària, ja que ha deixat perdre el “Plan Conjunto de Empleo. Anualidad 2013”, que posa en marxa la Conselleria d’Economia, Indústria, Turismo i Ocupació, on l’ajuda està destinada totalment a crear llocs de treball. Municipis veïns com per exemple Ibi rebrà una ajuda total de 7.500 € (l’Ajuntament ha d’invertir 3750 € més) i amb una possible creació de 10 llocs de treball; Onil rebrà un total de 37500 € (invertint l’Ajuntament 18750 € més) i possiblement crearà 50 llocs de treball. Malgrat que aquest Pla d’ocupació no suposa cap canvi de tendència d’augment estructural d’ocupació, és una possibilitat de traure de l’atur a prous treballadors i alleujar així temporalment el sofriment de moltes famílies. 

El que resulta inassumible i l’error polític més gran que es pot fer en aquesta època, és que l’Ajuntament de Castalla no obtinga aquesta subvenció per la irresponsabilitat de no entregar els papers a temps com diu el BOP nº164 del 29 d’agost de 2013. Citem textualment: “Considerar desistido de su petición al Ayuntamiento de Castalla, por la no presentación de la preceptiva documentación de subsanación en plazo”. El regidor d'ocupació, Ramiro Prats, a més va intentar tirar la culpa a la corporació anterior, quan es va demostrar que la convocatòria d’aquest Pla d’Ocupació va sortir després de la moció de censura. Malgrat que l’anterior govern no deixara una partida per aquesta ajuda, cosa que també és criticable, aquest regidor s’hauria d’haver bolcat totalment en intentar traure diners per poder optar a una convocatòria tan necessària per a milers de castelluts que estan sofrint aquesta terrible crisi. 

La inoperància d’aquest Ajuntament aquesta vegada ha passat la ratlla de l’assumible, no es pot jugar així en la necessitat de tantes persones. Està clar que el PP si està preocupat pels llocs de treball, pels seus, i ho demostra ja que mentre que deixa que continue l’atur a Castalla perquè “no els va donar temps” a presentar els papers per a l’ajuda, no van perdre ni un minut en prendre com a primera iniciativa del nou govern de l’Ajuntament després de la moció de censura, augmentar excessivament el sou de l’Alcalde i demés regidors. No podem aguantar més ni al PP local ni a l’estatal, menteixen, (presumptament) roben, i estan arruïnant el país. Dimissió, i que el poble torne a parlar.


Esquerra Unida PV i Partit Comunista PV de Castalla






                                  








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada