dimecres, 7 de desembre del 2011

Quasi un segle de lluita en defensa de la classe obrera


Diumenge que ve 18 de desembre en la Casa del Rellotge del madrileny districte d'Arganzuela, el Partit Comunista d'Espanya celebrarà el seu 90 aniversari, acte que servirà per a recordar el paper de la formació en la història del nostre país, especialment en la lluita contra la dictadura, per la democràcia i per la defensa de la classe treballadora. L'acte comptarà amb destacades personalitats del comunisme espanyol i de la cultura.

Sota el lema ‘Venim des de lluny però anem més lluny encara’ el Partit Comunista d'Espanya vol convidar a la seua militància i a la ciutadania d'esquerres a celebrar la seua 90 aniversari a Madrid. Com va explicar el seu secretari general i recentment triat diputat per Sevilla, José Luis Centella, amb aquest acte es vol reivindicar que “El PCE és un partit viu i actiu” amb “orgull per la seua història i esperança en el futur”. Centella va destacar també que aquest acte es produeix en un moment important per a la formació, en el qual el secretari general del Partit Comunista d'Espanya, torna a ocupar un escó en el Parlament dins del grup parlamentari IU-LV. El secretari general del PCE, va assenyalar així mateix que de cara al 90 aniversari de la formació, el Partit Comunista d'Espanya “assumeix els seus errors històrics”, però va dir també que “la història de la democràcia i de la classe treballadora d'Espanya no es pot explicar sense el PCE”. Centella va voler destacar també que la història del PCE està plena d'exemples de lluita per la unitat de les forces populars i va recordar aquest esforç convergent en els anys del Front Popular, el Partit Socialista Unificat de Catalunya (PSUC), durant el naixement de Comissions Obreres i, finalment en el moment actual, durant la formació i consolidació d'Esquerra Unida com a força aglutinadora de l'esquerra plural. Centella va indicar que aquest esperit és el que inspira la conferència del pròxim mes de juny, que es vol que siga una conferència de debat per a començar a construir “entre tots” l'alternativa al capitalisme, sistema que, va afirmar Centella, “no és capaç de resoldre els problemes de la humanitat i crea pobresa i sofriment”.

Referint-se del seu paper com a secretari general del PCE dins del Grup Parlamentari de Izquierda Unida en la pròxima legislatura, José Luis Centella va recordar que el seu objectiu és el mateix que el de la formació: donar la batalla a la crisi contra les retallades i oferir una eixida social a la mateixa, engegar una política que genere ocupació i lluitar per aconseguir més democràcia, exemplificant aquesta lluita, va afirmar, en un sistema electoral que funcione pel sistema de “una persona, un vot”. Va indicar a més que el grup parlamentari portarà a les corts la seua lluita pels drets socials de dones, homosexuals i col·lectius més desfavorits.

I preguntat per la recent polèmica suscitada després de l'informe del Comitè d'Experts sobre la Vall dels Caiguts va indicar que és un tema “que hauria d'haver-se resolt fa 30 anys, amb l'arribada de la democràcia, però que qualsevol moment és bo” i va afegir que “l'existència d'un mausoleu d'un dictador seria impensable en països com Itàlia o Alemanya” i que “és inconcebible que el botxí estiga enterrat amb els seus mates”

Per la seua banda, la secretària de Moviment Republicà i Memòria Històrica, Gloria Aguilar, una de les organitzadores de l'acte va destacar que en el 90 aniversari, es comptarà amb importants personalitats històriques del Partit Comunista d'Espanya i del món de la cultura, que encara no han pogut ser confirmades.

El Partit Comunista d'Espanya va nàixer un 14 de novembre de 1921, en plena etapa d'entreguerres i d'esplendor del moviment obrer en tota Europa, després de la celebració del Congrés d'Unitat del Partit Comunista Español (fundat el 15 d'abril de 1920 per la Federació de Joventuts Socialistes) i el Partit Comunista Obrer Español (fundat pels delegats del Congrés del Partit Socialista Obrer Español en sintonia amb la III Internacional el 13 d'abril de 1921).

Durant els seus 90 anys d'història s'ha destacat per la seua lluita en defensa de la classe obrera i els més desfavorits jugant un important paper en els moments crucials de la vida del nostre país, com la Segona República, la Guerra Civil, la lluita contra la dictadura i la construcció i consolidació de la democràcia a Espanya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada