dimecres, 27 de juliol del 2011

EL PP DE CASTALLA O LA CENSURA COM ARMA POLÍTICA

El passat mes de juliol des del Partit Comunista del País Valencià (PCPV) i Esquerra Unida (EUPV) vam interposar un reclamació a l’ajuntament per denunciar la censura i la discriminació que patíem per l’anterior govern del PP a l’hora de reservar sales de la Casa de Cultura per a realitzar actes. Per a no deixar les sales l’anterior regidor de Cultura, Juan Antonio Candela, s’excusava en l’existència d’una normativa aprovada l’any de creació de la Casa de Cultura per la corporació de l’ajuntament segons la qual no es podien realitzar actes convocats per partits polítics. La denuncia va estar interposada quan el mateix PP va violar aquesta normativa realitzant un roda de premsa a les instal•lacions mencionades.

Davant la reclamació presentada la nova regidora de Cultura, Lusa Monllor es va posar en busqueta de la mencionada normativa. Però, la sorpresa va vindre quan es va adonar que aquesta normativa no existia. És a dir, la normativa per la qual no ens deixaven organitzar actes a la Casa de Cultura no existeix. Així el dilluns 18 de juliol, Lusa Monllor es va posar en contacte en nosaltres per a comunicar-nos la noticia i donar-nos tot el seu recolzament.

Per desgràcia aquesta censura, que no sols hem patit nosaltres sinó tots els ciutadans de Castalla, ens recorda més a la dictadura imposada pel general Franco que a una democràcia. I és que dilluns passat, 18 de juliol es complien 75 anys de l’alçament feixista contra la república. La dreta feixista i l’oligarquia ja van cometre aquell acte criminal al que per desgràcia van seguir quasi 40 anys de dictadura, i avui encara patim la censura per part d’aquells que no s’atreveixen a condemnar el franquisme. El PP de Castalla ha demostrat el seu nul compromís amb la democràcia, i és que en la pràctica de la censura política que ha demostrat ens recorda més a aquells anys obscurs de repressió que a una verdadera democràcia.

Volem expressar des del PCPV i EUPV, el sentiment de vergonya que sentim per un PP que no ha sigut capaç de passar pàgina i que avui dia encara entén el nostre poble com el seu “cortijo” en el qual tenen carta blanca per fer el que vulguen. També ens sentim enganyats per l’anterior regidor de Cultura en el que havíem parlat varies vegades sobre aquest tema i ens havia promès revisar la normativa. Avui encara estem esperant una resposta per part de l’antic regidor, però ara ja comprenem que no ens haja respost, ja que no pot revisar una normativa que no existeix. Donar també el nostre agraïment a la regidora de Cultura, Lusa Monllor, pel treball que ha realitzat, on ha demostrat el seu compromís per una Castalla més oberta.

És per això que volem assabentar a tota la població de Castalla de la situació tan poc democràtica en la que el PP ha governat, i denunciar les pràctiques d’aquest partit que hem patit: engany, censura i manipulació dels ciutadans i ciutadanes de Castalla.

Finalment volem informar que aquesta injustícia ens ha donat més ganes de treballar, així que aquest mateix setembre estem pensant en organitzar un acte a la Casa de Cultura que molt probablement versarà sobre la qüestió republicana, el seu passat i el seu futur, ja que ens van comunicar aquesta noticia el 18 de juliol coincidint en el 75 aniversari de l’alçament feixista contra la segona república, i perquè el futur de l’aprofundiment de la democràcia passa per un camí constituent cap a la tercera república.


PCPV-EUPV CASTALLA

4 comentaris:

  1. Nunca se le ha dicho a ningún partido político que habia una normativa en la cual se prohibia la utilización de la casa de cultura u otras dependencias para fines políticos, lo que siempre se les ha dicho es que había un acuero entre los diferentes partidos que formaban parte del gobierno de Castalla en 1984, el cual se ha mantenido a traves de los años.

    Este acuerdo se refería a actos públicos y fuera de campaña electoral, nunca a actos privados. Prueba de ello es que tanto el BLOC como el PSPV han realizado actos tanto en la casa de cultura como en el auditorio, pero siempre de caracter interno o privado.

    En el caso del PCPV, el cual solicitó las dependendias en campaña electoral, se les indicó que tenian que solicitar la autorización a la junta electoral de zona para realizar el acto solicitado (igual que hacen todos los partidos políticos), puestos en contacto para recordarles la falta de la citada autorización, me indicaron que no habian tenido tiempo de solicitarla, motivo por el cual no se les autorizó la realización del acto.

    El PP no utilizó las dependencias para ninguna charla ni conferencia, simplemente para leer un comunicado a los medios de comunicación de los diferentes pasos que se habian dado para formar gobierno tras los resultados de las elecciones.

    No entiendo que tiene ver lo acontecido con la república y el franquismo, ...

    ResponElimina
  2. Que opineu d'aquesta gent...

    http://vivecastalla.blogspot.com/2011/08/las-verdades-medias-del-tripartito.html

    que agafa la táctica de la direcció nacional del PP de "difama que algo queda"...?

    Encara que no formeu part de l'equip de govern, i es més, segur que no compartiu algunes coses, vau demostrar el recolsament en la primera valoració que vau fer. Per això m'agradaría que contestareu a aquest tipus de fer política, més sobretot llegint articles com aquest de la censura. Moltes gracies.

    ResponElimina
  3. Al primer comentari. Primer de tot gràcies per paticipar, nosaltres si estem oberts al debat i la participació.

    En segon lloc, no més metides perfavor. En la nostra reclamació NO VAM DIR RES DE L'ACTE DE LA CAMPANYA ELECTORAL. Que no es fera aquest acte va ser culpa nostra, i per això no ens vam quiexar.
    Vam denunciar que vam demanar DUES VEGADES una sala per realizar una xerrada SOBRE LA CRISI ECONÒMICA, cosa que l'anterior govern mai diu, nosaltres denuciem que no ens deixaren fer aquest acte no el d'eleccions. A més l'acte sobre la crisi econòmica anava a fer-lo un professor de la Universitat de València, la primera vegada que vam demanar la sala, i la segona anava a fer la xarrada LLuís Torró, diputat i professor d'Història econòmica la universitat d'Alacant.

    També ens pareix vergonyós la vara de mesurar que sempra per a dir que una RODA DE PREMSA sí es pot fer, i un acte d'un professor universitari o diputat sobre la CRISI Econòmica no, no entem perquè és millor un comunicat polític i tancat d'un partit que una xerrada on pot participar la gent que tracta un tema tant important hui dia que una crisi.

    Així que deixem ja el que va passar en l'acte electoral, que això no ens hem queixat, i sobre els actes hi ha una petició escrita sol·Licitant el un aula el mes d'octubre, sinó ha desaparegut o l'han fet desaparèixer encara ha d'estar en l'arxiu de la Casa de Cultura, per a què tot el món puga vorer que nosaltres sí vam intentar reservar una sala.

    ResponElimina
  4. REPITO.
    Nunca se le ha dicho a ningún partido político que había una normativa en la cual se prohibía la utilización de la casa de cultura u otras dependencias para fines políticos, lo que siempre se les ha dicho es que había un acuerdo entre los diferentes partidos que formaban parte del gobierno de Castalla en 1984 (Ayuntamiento Socialista y el resto de partidos), el cual se ha mantenido a traves de los años.

    Este acuerdo se refería a actos públicos y fuera de campaña electoral, nunca a actos privados. Prueba de ello es que tanto el BLOC como el PSPV han realizado actos tanto en la casa de cultura como en el auditorio, pero siempre de caracter interno o privado.

    Este es el acuerdo hasta ahora, que es susceptible de cambiarlo, si los partidos llegan a otro acuerdo.

    ResponElimina