divendres, 28 de gener del 2011

Cayo Lara valora que “en aquest moment no existeixen raons objectives per a que es retallen les pensions”

El coordinador federal de Izquierda Unida assenyala sobre el principi d'acord aconseguit que “els responsables d'aquest atac als drets dels treballadors són l'Executiu socialista, el capital financer i la dreta política d'aquest país”.

El coordinador federal de Izquierda Unida, Cayo Lara, valora que “no hi ha raons objectives per a fer una retallada de pensions en aquest moment. Estem davant una greu retallada de les pensions futures i un allargament generalitzat de l'edat de jubilació. Encara que molts treballadors estan fent avui els seus càlculs per a veure com va a quedar la seua situació, la qual cosa sí saben ja és que cobraran la seua pensió durant menys temps i que aquesta serà més baixa”.

Lara ha realitzat aquesta valoració una vegada conegudes les primeres informacions del principi d'acord aconseguit la passada matinada entre el Govern i els interlocutors socials sobre la reforma del sistema públic de pensions. En la seua opinió, “les pensions de milions de persones signifiquen un assumpte tan important i de tant calat que devia haver tingut lloc un debat nacional” sobre aquesta qüestió i que “els ciutadans es pogueren expressar en les pròximes eleccions”, molt més tenint en compte que cap dels dos partits majoritaris portaven en el seu programa electoral cap proposta de reforma.

“Per a nosaltres i per a molts economistes d'aquest país –insisteix- no hi ha raons objectives per a fer una retallada de pensions. Aquesta reforma no és urgent, ni hauria de ser immediata”. Assenyala, a més, que pel conegut fins a aquest moment “el Govern s'ix amb una part important dels seus objectius: retallar les pensions a milions de persones i facilitar l'increment dels plans privats de pensions per part de la Banca, que té moltíssimes ganes de fer un mos de negoci amb les pensions”.

El coordinador federal destaca que “Esquerra Unida farà tot el possible en el Parlament i en el carrer perquè l'edat legal de jubilació es mantinga en els 65 anys i en 15 el període de càlcul. Treballarem perquè el nombre d'anys necessari per a cobrar la pensió màxima siga de 35 anys i perquè s'augmenten les pensions més baixes”.

“IU –indica- responsabilitza exclusivament al Govern d'aquestes retallades que ha imposat. Els responsables d'aquest atac als drets dels treballadors són l'Executiu socialista, el capital financer i la dreta política d'aquest país”.

Lara va reconèixer el treball que duen a terme els sindicats i la seua sobirania per a dur a terme les negociacions que els competeixen. “Respectem les decisions que en el marc de la seua autonomia adopten les organitzacions sindicals, però Esquerra Unida seguirà lluitant des de la política i la mobilització per a canviar una reforma d'efectes tan lesius per als ciutadans espanyols”, assenyala.

http://www.izquierda-unida.es/node/8227

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada