divendres, 27 d’agost del 2010

El PCE proposa una iniciativa cívica per a exigir la retirada de les tropes espanyoles d'Afganistan

Secretaria de comunicació del PCE /25 agost 10

Centella equipara al Govern de Zapatero amb les pitjors decisions del Govern d'Aznar en matèria d'intervencions militars

El Secretari General del Partit Comunista d'Espanya, José Luis Centella, ha mostrat la seua solidaritat amb la família dels Guàrdies Civils i l'intèrpret morts a Afganistan, sumant-se al dolor que causa una mort inútil en una missió cada vegada més clarament de guerra. També anuncia que durant els mesos de setembre i octubre promourà una iniciativa ciutadana per a portar al Parlament el debat sobre la necessitat de retirar les tropes d'Afganistan

En conseqüència, el PCE reitera la seua postura contrària a la presència de tropes espanyoles a Afganistan i recorda que la decisió de l'OTAN d'impulsar una Guerra oberta a Afganistan implica a les nostres tropes en una Guerra d'ocupació similar a la qual es va viure a l'Iraq i que els incidents produïts després de la mort dels ciutadans espanyols posen en evidència l'absurd de continuar sent partícips d'aquesta operació.

Per a Centella “la gravetat de les decisions de l'OTAN i la conformitat amb la qual està actuant el Govern espanyol és similar a la presa per Bush, Blair i Aznar en decidir iniciar la Guerra de l'Iraq” i equipara al Govern de Zapatero amb les pitjors decisions del Govern d'Aznar en matèria d'intervencions militars d'Espanya en l'exterior, fent-li responsable de les seues conseqüències.

Segons el Secretari General del PCE “la decisió de l'OTAN d'incrementar les accions militars a Afganistan posa de manifest, d'una banda el fracàs de l'anomenada operació llibertat duradora, que ni ha acabat amb els talibans afganesos ni molt menys ha detingut als caps d'Al-Quaeda i, d'altra banda, deixa clar l'objectiu que tenien les tropes de l'OTAN que no era altre que l'ocupació del país en funció dels interessos dels EUA per a controlar els recursos naturals de la zona”.

En aquest sentit, el PCE denuncia que al contrari del que el Govern vol fer veure l'opinió publica, les nostres tropes a Afganistan no compleixen una missió humanitària, ja que els soldats no han sigut enviats perquè eixe país requereix ajuda humanitària amb particular urgència. La realitat és que en el món hi ha molts països que reclamen ajuda de forma molt més peremptòria, com és el cas de gran part de continent africà amb centenars de morts diàries per fam, que podien ser pal·liades si se li dedicaren una part dels fons militars que s'estan gastant a Afganistan.

Per al PCE tampoc es pot dir que les nostres tropes estan tractant d'ajudar a crear un Estat democràtic i lliure, perquè la realitat és que a Afganistan no s'està creant una democràcia que vaja mes allà d'un simulacre d'eleccions, gens lliures per cert, ja que els suports locals que va aconseguir Washington per a desencadenar la guerra i enderrocar als seus antics aliats, els talibans, no tenen cap inclinació ni a la llibertat ni a la democràcia, ni molt menys a la justícia social. RAWA, una organització de dones afganeses, ha manifestat en diverses ocasions que els actuals governants són «talibans sense barba». Els que els diferencia, amén d'un reaccionarisme menys rígid que segueix mantenint a la dona sota el burka i que és tan corrupte o més que l'anterior règim, és el seu servilisme davant els interessos nord-americans.

dimarts, 3 d’agost del 2010

Esquerra Unida-l’Entesa demana una junta de portaveus de l’Ajuntament d’Alcoi per a tractar el tema de la paralització de l’autovia

Agulló considera que la creació d’un front comú i les aportacions dels diferents grups polítics donaria força a la reivindicació de la ciutat davant el Ministeri de Foment

La paralització de l’autovia i en concret el tram del barranc de la Batalla ha demostrat quina es la sensibilitat del Ministeri cap a les nostres comarques. El portaveu d’esquerres, Francesc Agulló, considera que “el retràs en el finançament és un error per part del govern central. Estem parlant d’una infrastructura que disposava d’un calendari d’execució i finançament, i també d’un compromís anunciat pel mateix ministre de no afectar-la amb els retalls econòmics”.

Aquest dies està anunciant-se que els alcaldes de Cocentaina, Muro i Alcoi volen fer un front comú per a exigir l’execució de l’autovia. També l’alcalde d’Alcoi ha anunciat que vol reunir-se amb la subdelegada del govern. Esquerra Unida-l’Entesa pensa que “totes les accions unitàries són importants davant exigir el compliment de les inversions en matèria d’infrastructures. El nostre territori ha patit les conseqüències de la manca d’inversions per part de les administracions públiques durant dècades: l’autovia és un exemple però el tema del tren és un altre exemple clamorós de la deixadesa del govern central i la Generalitat. Farà uns mesos vam demanar en el saló de plens un front comú per a exigir la intervenció en el ferrocarril Alcoi-Xàtiva, però el PP va votar en contra”.

Agulló aprofita per a mostrar la seua preocupació davant el tema de l’autovia: “L’alcalde anuncia una reunió amb la subdelegació del govern. Ara davant la importància del tema seria convenient fer una junta de portaveus de l’Ajuntament d’Alcoi per a marcar una agenda comú. Tots els partits polítics de la ciutat compartim la necessitat d’acabar la infrastructura i seria convenient sumar esforços. La ciutadania espera dels seus representants públics accions conjuntes que superen les divergències polítiques. Nosaltres pensem que el cas de l’autovia no es pot emprar com un element d’enfrontament polític sinó com a element d’unió. Esperem que l’alcalde convoque una junta de portaveus per poder aportar accions entre tots i conèixer no sols l’opinió del govern municipal sinó també l’opinió del PSOE”.

Alcoi, 3 d’agost de 2010
GABINET DE PREMSA D’EU-L’ENTESA D’ALCOI

diumenge, 1 d’agost del 2010

Per al PCE, la reforma laboral és una declaració de guerra contra els treballadors

Secretaria de comunicació del PCE/ 30 de juliol 10

(Madrid, 30 de juliol). "El text aprovat pel PSOE en la Comissió d'Economia del Congrés és una declaració de guerra contra els treballadors, i una traïció a qui van cridar un dia "Zapatero no ens falles". El text ha donat un pas més per a portar a terme la major retallada social de la història d'Espanya. L'únic objectiu de les mesures aprovades és abaratir l'acomiadament i desmantellar el poc Estat de Benestar que s'havia aconseguit conquistar a Espanya, i tot això per a afavorir als grans empresaris i a la banca", segons va declarar aquest matí José Luis Centella, Secretari General del PCE.

El PCE denúncia que mentre milions de persones han perdut les seues ocupacions, i centenars de milers els seus habitatges, els bancs, en canvi, han guanyat 32.000 milions d'euros entre 2008 i 2009, i que, davant tal injustícia, la resposta de Zapatero siga imposar més retallades per mitjà de la congelació de les pensions, la reforma laboral i la preparació dels pressupostos més restrictius de la democràcia. El passat 16 de juny, el Govern del PSOE va aprovar el decret d'una reforma laboral que té un sol objectiu: abaratir l'acomiadament per a afavorir als empresaris. Per si no fos poc, ara la reforma laboral s'endureix encara més al seu pas pel congrés i amplia els supòsits en els quals els empresaris poden acomiadar improcedentment als treballadors amb una indemnització de 33 dies, alhora que facilita els acomiadaments per causes econòmiques, la indemnització de les quals serà de 20 dies de salari per cada any treballat, en lloc dels 45 dies que hi ha ara.

Els comunistes espanyols alerten que amb aquesta reforma laboral augmentarà l'atur, alhora que converteix a tots els treballadors en precaris, a l'imposar la generalització d'un contracte amb un acomiadament més barat, discrecional a voluntat de l'empresari, i pràcticament sense indemnització. Aquestes són mesures que faciliten l'acomiadament del que té ocupació i que no acabaran amb l'atur.

Però la reforma laboral, segons el Partit Comunista d'Espanya, no és l'última concessió del Govern a la dreta política i econòmica, ja que els Pressupostos Generals de l'Estat van a suposar una volta més de rosca en una política basada en les retallades d'inversions en lloc de tractar d'ampliar els ingressos de l'Estat cercant els diners on està, que és en els comptes de beneficis dels bancs i en els paradisos fiscals amb els quals el govern es mostra tolerant.

Per tot açò, José Luis Centella denuncia que el Govern menteix quan afirma que no hi ha altra possibilitat per a eixir de la crisi que acostar el muscle entre tots. El Secretari General manté que la crisi l'han de pagar qui l'han creat, i no els treballadors, i per això la prioritat ha de ser l'ocupació i els drets socials, i no el benefici de la banca.

Per al PCE, la Vaga General del 29 de setembre ha de donar la volta a aquesta política, com va ocórrer en les anteriors vagues generals, tant les realitzades contra governs del PSOE com del PP.

Alternativa Social i Anticapitalista (ASA)

Per això, el Partit Comunista d'Espanya (PCE) va a desenvolupar una campanya plantejant la necessitat de la unitat de l'esquerra per una Alternativa Social i Anticapitalista (ASA) a la crisi, per mitjà de la defensa de les següents iniciatives: La lluita per la plena ocupació, les 35 hores setmanals, i la universalització dels drets socials exigibles per Llei; la defensa de l'Estat social i del sistema públic de pensions; la democratització de l'economia i la participació dels treballadors en l'empresa; l'aposta per un canvi de model productiu i d'organització del treball basat en la sostenibilitat social i mitjà-ambiental; el suport a una reforma fiscal progressiva que obligue a pagar impostos a la banca, les grans rendes i als poderosos; i la defensa d'una banca pública i la reforma de la Llei Hipotecària.

Aquesta campanya tindrà el seu eix en la Festa que el PCE celebrarà els dies 17, 18 i 19 de setembre en San Fernando d'Henares (Madrid) i cercarà el major suport a la Vaga General convocada pels sindicats per al 29 de Setembre.