dissabte, 11 de febrer del 2012

El PCE s'oposa a la greu reforma laboral de Rajoy que només portarà més atur i menys drets

Secretaria del Món del Treball del PCE / 10 feb 12

El Partit Comunista d'Espanya rebutja la reforma laboral aprovada en el consell de ministres d'avui pel govern de Mariano Rajoy, considerant que només servirà perquè els i les treballadores d'aquest país perden més drets i es destruïsca més ocupació, i anuncia que plantarà cara en el carrer a aquestes mesures.

Després d'un any de successives reformes laborals per part del govern del PSOE, que han demostrat el seu total fracàs no solament per a crear ocupació sinó per a frenar l'atur, el PP, en una nova concessió a la patronal espanyola, aprova una nova reforma laboral que facilita l'acomiadament, en crear un únic contracte indefinit amb 33 dies d'indemnització per any treballat i eliminant el fix de 45, i en regular l'acomiadament objectiu amb 20 dies d'indemnització i amb el límit d'un any.

Així mateix els i les comunistes volem denunciar que els canvis poc clars en els contractes a temps parcial i les bonificacions als empresaris per a la contractació de joves i aturats de llarga durada només aconseguiran, en el millor dels casos, perpetuar la precarietat més absoluta i obrir la porta a més accidents laborals, a més de suposar una nova subvenció a fons perdut per a la patronal. El nou contracte “indefinit” per a la petita empresa va en aqueixa línia. Al seu torn considerem que compatibilitzar atur amb salari només comportarà estalvi de salaris als empresaris i la pèrdua del dret a desocupació.

Al PCE li sembla molt preocupant que s'elimine la pròrroga automàtica de convenis a partir de dos anys, ja que fomenta que la patronal es negue a negociar i obri la porta a una escalada de conflictivitat social, i denúncia que aprovar que els empresaris tindran la possibilitat de no respectar els acords aconseguits durant la negociació col·lectiva en sous o altres drets i que els empresaris no necessiten l'autorització prèvia de l'Administració per a dur a terme un "ERE" provocarà la pèrdua de salaris i drets de la majoria dels treballadors i les treballadores.

A més a els i les comunistes ens sembla d'una gravetat manifesta que les ETT puguen treballar com a agències de col·locació i que els aturats hagen de fer “treballs a la comunitat” a part de formar-se i cercar ocupació. Tot açò respon a la lògica que el treballador és culpable de no tenir ocupació, tal com demostra l'obsessió pels “abstencionistes” i el frau en l'atur. I a més aposta per relegar al sector públic en una privatització més dels serveis públics.

Des del PCE volem fer una crida al moviment sindical perquè s'opose amb totes les seues forces a aquesta reforma, assegurant-los com ja va fer el nostre secretari general el dimecres en el Congrés que ens tindran en el carrer braç a braç per a tirar arrere aquestes mesures, que al costat de la resta aprovades aquests mesos pel govern del PP que ens fica en la recessió amb més atur, precarietat i castigant a les treballadores i treballadors sense ser els causants de la crisi.

Els i les comunistes no compartim que en aquesta situació, i quan ja s'anunciava aquesta reforma, s'acordara amb la patronal una forta desregularització de la negociació col·lectiva i una congelació salarial en la pràctica sense contraprestació dels empresaris. L'acord per l'ocupació i la negociació col·lectiva signat entre sindicats i patronal té una falta de credibilitat entre una altra coses pel cinisme de Rajoy, que emplaça als agents socials a arribar a un acord i després ho destrossa legislant amb altres interessos que gens tenen a veure amb l'ocupació i la temporalitat.

El PCE anima als sindicats a no tirar la tovallola i a redoblar els esforços en la mobilització social per a canviar aquest estat de passar a l'ofensiva que frene la marea neoliberal europea que pretén arrasar amb tots i totes nosaltres, recolzant les mobilitzacions que es convoquen de forma immediata.