dimarts, 2 de desembre del 2014

Esquerra Unida elabora unes línies programàtiques bàsiques i fa una aposta per la convergència davant les eleccions locals del 2015


Esquerra Unida elabora unes línies programàtiques bàsiques i fa una aposta per la convergència davant les eleccions locals del 2015

Al llarg del mes d’octubre el col•lectiu d’Esquerra Unida de Castalla ha organitzat dues assemblees obertes a la ciutadania per començar a definir la seua participació als comicis municipals de maig de 2015. A aquestes assemblees la formació d’esquerres ha dissenyat unes línies polítiques bàsiques i ha fet una aposta per la convergència social i política.

Les línies programàtiques bàsiques plantejades passen per la participació ciutadana, les polítiques socials i els serveis públics. Pel que fa a la participació ciutadana l’organització d’esquerres pretén fer ús de la transparència per enfortir la democràcia local, l’elaboració dels pressupostos participatius i fomentar la participació activa de la ciutadania en assumptes importants per al poble com en la fiscalització de la tasca del govern.
La defensa dels serveis públics i la seua municipalització és una línia d’actuació bàsica segons la formació, així com el foment de l’ocupació a través d’un turisme alternatiu i la potenciació del cooperativisme. També ho és, afegeixen, la defensa del dret a un habitatge digne incrementant les VPO com la penalització als habitatges buits dels bancs fer fomentar el seu lloguer.
Afirmen des de la formació que no es pot eludir la problemàtica del Centre Històric, on aposten per una recuperació i rehabilitació d’aquest amb la participació dels veïns i veïnes. La defensa del patrimoni cultural, expliquen, és una necessitat per al nostre poble.

A les diverses assemblees també s’ha decidit apostar per buscar un “punt d’encontre” entre organitzacions polítiques d’esquerres, moviments socials i veïnals, i la ciutadania en general per fer front als pròxims comicis. En aquest sentit assenyalen des de l’organització, que el fet de tenir ja uns plantejaments programàtics facilitarà el diàleg i la convergència.