divendres, 8 de novembre del 2013

Concentració a Castalla contra el tancament de RTVV. Dissabte 9 a les 12 h. (Canvis d'última hora)

Concentració contra el tancament de Cana l9.
Dissabte 9 de novembre
12h00'
Plaça Major de Castalla.


 ATENCIÓ!!! ÚLTIMA HORA (ens comunica la gent de Compromís)

La Subdelegació del govern espanyol en Alacant ens ha PROHIBIT la concentració.

Alega que "no hi ha urgència" ens els fets que justifiquen tanta pressa, i que si volem fer-la, ho demanem amb 10 dies d'antelació, perquè no és urgent.

Com podeu vore, és una valoració molt tendenciosa de la urgència.


Per tant, PER IMPERATIU LEGAL DESCONVOQUEM la concentració.

I QUÈ FEM?
Doncs jo aniré a passejar al parc i a fer-me una cerveseta. El parc és molt bonic per a passejar, però no per a manifestar-se ni per a concentrar-se. Per tant,
nosaltres no us estem convocant al parc a passejar, aneu a on vulgueu.
 I a les 18h00' manifestació en Alacant

dimecres, 6 de novembre del 2013

Esquerra Unida demana la dimissió d’Alberto Fabra pel tancament de RTVV

Ignacio Blanco (EU): “Cal portar a tots els que han arruïnat RTVV davant la justícia i garantir la seua supervivència
El diputat i portaveu adjunt d’EUPV en Les Corts, Ignacio Blanco, ha declarat esta vesprada que la decisió de Fabra de tancar RTVV “és una cacicada pròpia d’altres temps i, a més a més, entenem que anticonstitucional perquè suposa privar-nos als valencians i a les valencianes de la possibilitat de gaudir de mitjans de comunicació en la nostra llengua pròpia”. Per a Blanco, “la solució és que Alberto Fabra dimitisca, que fem una comissió de la veritat per a portar a tots els que han portat a la ruïna a RTVV davant la justícia i garantir la supervivència dels mitjans de comunicació públics valencians”.
“No hi ha altra televisió o altra ràdio que emeta en valencià i per això anem a exigir responsabilitats polítiques i fins i tot penals, perquè els dirigents del PP són els que han arruïnat, saquejat, manipulat i censurat RTVV durant vora vint anys i ara no poden tancar-la i deixar a 1600 persones en el carrer amb un cost econòmic brutal per a les arques públiques, i el que és pitjor, amb més de cinc milions de valencians i valencianes sense uns mitjans de comunicació públics que necessitem per a tindre una democràcia de qualitat”.
Per a Blanco, l’anunci de Fabra del tancament de RTVV demostra que “l’objectiu de l’ERO il·legal, injust i arbitrari, que vulnerava principis d’igualtat i drets fonamentals, era precisament acabar amb un servei públic que és essencial per al bon funcionament de la democràcia valenciana”. “Des d’Esquerra Unida ens hem oposat a la privatització de RTVV i ara amb tota fermesa ens anem a oposar al seu tancament i desmantellament, perquè és l’empresa de 1600 treballadors i treballadores amb dret a mantenir el seu lloc de treball, perquè així ho ha dir la justícia i, a més, és l’empresa que ha de donar servei a cinc milions de valencians i valencianes que tenen dret a una ràdio i a una televisió públiques, en valencià i de qualitat”.


Els diputats, militants i simpatitzants de la formació d’esquerres estan recolzant des de la vesprada d’ahir les mobilitzacions dels treballadors i treballadores de RTVV contra el tancament de RTVV. Aquest matí, tots els diputats de la formació han participat en la protesta davant el Palau de la Generalitat. La síndica d’EUPV i coordinadora de la formació, Marga Sanz, ha criticat el fet que Fabra es negue a rebre al Comitè d’Empresa: “és una covardia i un acte de vilesa”. “Tenen l’obligació, no es poden amagar, ni es poden anar de rosetes”, ha afegit Sanz qui ha tornat a demanar la dimissió del president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra.
[Es pot veure el video ací: http://www.youtube.com/watch?v=xUcWSY2whSk&list=PLE7B277BC06E44B83] [Intervenció de Marga Sanz davant els treballadors/es de RTVV: http://www.youtube.com/watch?v=uyqUVSMtW_k] Durant la compareixença del conseller Serafin Castellano en Les Corts, el portaveu adjunt d’EUPV, Ignacio Blanco, ha fet una duríssima intervenció que ha despertat la ira dels diputats conservadors presents en la sala. Blanco ha titllat al Partit Popular de “cova de lladres” i ha proposat tancar eixa cova en compte de tancar la televisió pública valenciana.  Blanco li ha etzibat al conseller Castellano que és “el secretari general d’un partit podrit de corrupció, responsable del saqueig, de la ruïna de RTVV, de la manipulació i de la censura, del seu desprestigi social malgrat la feina de milers de treballadors durant tants anys”. “Per què no dimiteixen?”, s’ha preguntat el portaveu adjunt d’EUPV en referència als diputats del PPCV. Finalment, Blanco ha hagut de demanar als diputats de la dreta valenciana que callaren: “quina poca vergonya”, ha exclamat el parlamentari autonòmic d’EUPV. “A mi imputats per corrupció no em faran callar”, ha postil·lat finalment Blanco en una comissió molt tensa.

[Es pot veure el video ací: http://www.youtube.com/watch?v=8NIKrbqqmG4&list=PLE7B277BC06E44B83&index=3] Per la seua banda, durant la següent compareixença, la diputada de la formació d’esquerres, Esther López Barceló, ha abandonat la Comissió en protesta pel tancament de RTVV: “justifique la meua absència perquè hui no és un dia de normalitat democràtica, i per tant, Esquerra Unida no participarà en aquest debat i se’n va al carrer amb els treballadors de RTVV a Burjassot”.

[Es pot veure el video ací: http://www.youtube.com/watch?v=cFeba6VuHcc&list=PLE7B277BC06E44B83] Així, tal com ha anunciat López Barceló en abandonar la comissió, els càrrecs públics de la formació han acudit a la porta de les instal·lacions de Canal 9 a Burjassot per tal d’unir-se a la protesta dels treballadors/es.