dissabte, 25 de maig del 2013

Moció de censura o "el xiringuito"



Des del moment que es va constituir el MI Ajuntament de Castalla vam advertir què, malgrat que forces progressistes anaven a gestionar aquest, havia estat la dreta en el seu conjunt la guanyadora de les eleccions. A més, després de la ruptura del tripartit es va exposar una mort anunciada (tal i com vam manifestar en un comunicat). Si sumem que, a aquest govern en minoria li apareix en les seues files un tránsfuga (tan repudiat en el seu moment per l’oposició) la situació de governabilitat era molt feble. Així, la moció de censura que ha presentat el PP amb UCID era el que tots sabíem que anava a passar. Ara bé, aquestes raons són també les que ha donat la dreta castelluda per presentar aquesta moció de censura però, hi han més?
                        
En primer lloc, han aguantat els grups de l'oposició dos anys per a presentar aquesta moció. Ja sabem que la condició era la renúncia de José Luis Prats però, a l'equador de la legislatura, quan l'equip de govern tenia projectes ja fets i molts en marxa ens pareix un irresponsabilitat política paralitzar la tasca que estaven fent. Açò ens fa posar en dubte que la intenció de la dreta siga governar per a tothom. El PP i UCID han tractat a Castalla (com ho han fet sempre) com el seu "cortijo", on els interessos de la població no eren importants, tan sols, que ells governaren. És vergonyós que en lloc de mirar per traure als castelluts de la crisi, fan estratègies molt qüestionables per mantenir el seu "xiringuito". Igual els dóna el que ens ocórrega als castelluts mentre siguen ells qui ocupen les butaques del consistori municipal. Ells sabran quins interesos hi han darrere d'aquesta moció de censura, la població els descobrirem conforme passe el temps.
Altra cosa que ens "sorprèn" és que "casualment" aquesta moció ha estat presentada quan el Govern del PSOE-BLOC anava a obrir una auditoria externa sobre llargues i obscures èpoques de govern del PP. Ens preguntem si és que hi ha que tapar alguna cosa.
Tan poc interessa als Populars la democràcia que la seua població tindrà per alcalde un veí que no es va presentar a l'alcaldia, és a dir, un canvi legal però poc legítim que no fa més que alimentar la consciencia social d’estafa política. Hem de recordar també que va ser Jose Antonio Candela qui no ens permetia anys anteriors realitzar actes a la Casa de Cultura privant-nos d’un dret fonamental com el d’expressar-se lliurement, impedint així que la ciutadania castelluda tinguera l’oportunitat d’escoltar les veus que no eren afins al règim caciquil. Un règim a més, que ha acabat per esclatar en una terrible crisi econòmica, accentuada pels factors locals previs a l’esclat global,  amb les seues propostes a nivell de partit que no faran més que agreujar aquesta pèssima situació.

Amb aquesta moció de censura la dreta castelluda s'ha unit, però no per interés de la població, sinó per apanyar (en el sentit vulgar de la paraula) divisions internes, baralles personals, interessos privats o polítics al cap i a la fi. Mentre el ja ex-Govern es lamenta pels racons de Castalla del dolenta que és la dreta en lloc de fer algun tipus d'autocrítica. Aquesta és la situació de Castalla, tornem al "cortijo" del PP, esperem però, que alguna lluïdesa de cultura i transparència que hem tingut en aquestos dos anys no quede esborrada per tornar al de sempre, a l'obscuritat de la caverna popular.

Esquerra Unida – PCPV Castalla