dimecres, 27 de juliol del 2011

EL PP DE CASTALLA O LA CENSURA COM ARMA POLÍTICA

El passat mes de juliol des del Partit Comunista del País Valencià (PCPV) i Esquerra Unida (EUPV) vam interposar un reclamació a l’ajuntament per denunciar la censura i la discriminació que patíem per l’anterior govern del PP a l’hora de reservar sales de la Casa de Cultura per a realitzar actes. Per a no deixar les sales l’anterior regidor de Cultura, Juan Antonio Candela, s’excusava en l’existència d’una normativa aprovada l’any de creació de la Casa de Cultura per la corporació de l’ajuntament segons la qual no es podien realitzar actes convocats per partits polítics. La denuncia va estar interposada quan el mateix PP va violar aquesta normativa realitzant un roda de premsa a les instal•lacions mencionades.

Davant la reclamació presentada la nova regidora de Cultura, Lusa Monllor es va posar en busqueta de la mencionada normativa. Però, la sorpresa va vindre quan es va adonar que aquesta normativa no existia. És a dir, la normativa per la qual no ens deixaven organitzar actes a la Casa de Cultura no existeix. Així el dilluns 18 de juliol, Lusa Monllor es va posar en contacte en nosaltres per a comunicar-nos la noticia i donar-nos tot el seu recolzament.

Per desgràcia aquesta censura, que no sols hem patit nosaltres sinó tots els ciutadans de Castalla, ens recorda més a la dictadura imposada pel general Franco que a una democràcia. I és que dilluns passat, 18 de juliol es complien 75 anys de l’alçament feixista contra la república. La dreta feixista i l’oligarquia ja van cometre aquell acte criminal al que per desgràcia van seguir quasi 40 anys de dictadura, i avui encara patim la censura per part d’aquells que no s’atreveixen a condemnar el franquisme. El PP de Castalla ha demostrat el seu nul compromís amb la democràcia, i és que en la pràctica de la censura política que ha demostrat ens recorda més a aquells anys obscurs de repressió que a una verdadera democràcia.

Volem expressar des del PCPV i EUPV, el sentiment de vergonya que sentim per un PP que no ha sigut capaç de passar pàgina i que avui dia encara entén el nostre poble com el seu “cortijo” en el qual tenen carta blanca per fer el que vulguen. També ens sentim enganyats per l’anterior regidor de Cultura en el que havíem parlat varies vegades sobre aquest tema i ens havia promès revisar la normativa. Avui encara estem esperant una resposta per part de l’antic regidor, però ara ja comprenem que no ens haja respost, ja que no pot revisar una normativa que no existeix. Donar també el nostre agraïment a la regidora de Cultura, Lusa Monllor, pel treball que ha realitzat, on ha demostrat el seu compromís per una Castalla més oberta.

És per això que volem assabentar a tota la població de Castalla de la situació tan poc democràtica en la que el PP ha governat, i denunciar les pràctiques d’aquest partit que hem patit: engany, censura i manipulació dels ciutadans i ciutadanes de Castalla.

Finalment volem informar que aquesta injustícia ens ha donat més ganes de treballar, així que aquest mateix setembre estem pensant en organitzar un acte a la Casa de Cultura que molt probablement versarà sobre la qüestió republicana, el seu passat i el seu futur, ja que ens van comunicar aquesta noticia el 18 de juliol coincidint en el 75 aniversari de l’alçament feixista contra la segona república, i perquè el futur de l’aprofundiment de la democràcia passa per un camí constituent cap a la tercera república.


PCPV-EUPV CASTALLA

dimecres, 13 de juliol del 2011

PRIMERA VALORACIÓ DEL NOU GOVERN MUNICIPAL

En primer lloc cal dir, que ens alegra que cap partit del poble dispose d’una majoria absoluta que li permeta governar de manera autoritària, sense cap tipus de transparència en les seues accions i sense comptar amb l’opinió dels ciutadans, com venia passant a Castalla. Ara tots els partits han d’estar disposats a dialogar per portar endavant projectes per al nostre poble. Creem que desallotjar del poder al Partit Popular era una necessitat per a la democràcia i la salut del nostre poble. Però tampoc ens podem enganyar, encara que el govern no estiga a mans del PP, aquest partit ha guanyat les eleccions amb 8 concejals, però a més si sumem els dos concejals de UCID (escindits del PP), observem que el centre-dreta té una majoria absoluta a Castalla (10 concejals). Tant de bo ens alegrem de que aquest últim partit haja decidit donar una oportunitat de canvi al nostre poble.

Valorem positivament les noves mesures preses per la nova junta de govern, consideràvem necessari canviar l’hora dels plens de l’ajuntament i retransmetre’ls per la televisió de Castalla com un acte de transparència i de democràcia. Significa apropar la política municipal a tots, sense cap tipus de discriminació i exclusió. Ara qualsevol ciutadà, siga quin siga el seu horari laboral o d’estudi podrà sentir-se participant en els nostres problemes, i poder observar de primera mà com es du a terme la gestió local. Confiem en que l’aposta inicial que s’ha fet per la participació ciutadana i pel recolzament a les associacions no quede en paper mullat.

Per altra banda la reducció del salaris tant de l’alcaldessa com dels concejals de dedicació exclusiva que suposen, segons el nou govern municipal, un estalvi de 70.616 euros ens pareixia necessari per la sangria que suposava a les arques municipals els alts sous del govern anterior del PP i poder destinar aquestos recursos a millorar la situació del poble com són els casos de l’atur, la rehabilitació del centre històric o la millora en els equipaments públics, com un nou col•legi o el d’un centre de salut de major rang donada la realitat demogràfica creixent del nostre municipi.

Pensem que no solament és necessari el fet de canviar l’horari dels plens, per enfortir realment la democràcia participativa seria desitjable la creació d’una regidoria de participació ciutadana que s’encarregara específicament d’aquesta branca i facilitar així les vies de participació, encarregant-se de l’estimulació, organització i creació d’espais de participació que fomenten el protagonisme de la ciutadania en general en l’assignació de pressupostos, i així dur polítiques que harmonitzen la convivència i defenguen els interessos de la majoria dels castelluts d’una manera real.

Per altre costat, creiem que és un èxit social que una dona siga la representant dels ciutadans. Per això, per potenciar l’alliberament de la dona i denunciar la discriminació que aquesta pateix constantment a la societat, i sobretot a l’àmbit econòmic i productiu, ens pareix necessària una regidoria de la dona que prenga consciència i lluite des de tots els fronts contra aquest sistema patriarcal.

D’altra banda, sent aquest any el centenari del naixement del nostre escriptor, Enric Valor, la creació d’una regidoria que defense la nostra llengua, i la traga de la discriminació que pateix ens haguera paregut una bona decisió. Una regidoria de política lingüística seria un pas important en la normalització de la llengua d’Enric Valor.

Esperem també que unes de les primeres mesures que duga a terme el nou govern siga l’anàlisi de la situació de l’atur a Castalla així com la posada en pràctica de polítiques convenients en la creació de nous llocs d’ocupació. No ens podem creuar de braços en un tema tant important com és la manca de treball per als castelluts i les castelludes.

Finalment volem felicitar al nou govern, i posar-nos a la seua disposició en temes d’interès general, com els que hem exposat en aquest comunicat. Esperem que siguen quatre anys productius, i que es comence a dur endavant almenys un començament de canvi de clara tendència progressista.

dimecres, 6 de juliol del 2011

NIT DE BALL AL CENTRE HISTÒRIC



Aquest dissabte 9 de juliol tenim més activitats al nostre centre històric organitzades per l'Associació d'Amics i Veíns Centre històric de Castalla.

Les activitats començarán a les 17.00 de la vesprada amb la Inauguració de l'exposició fotogràfica del "Centre històric" oferida per el fotograf Vicent Guill Fuster.
Posteriormente hi hauràn jocs per als més menuts a la plaça Blasco.

A les 19.00 des de la casa d'Enric Valor es portarà a terme un cercavila per els carrers del centre històric i amenitzat per la Xaranga Xolgori. El recorregut tornarà a la plaça Blasco on gaudirem d'una nit de Ball gràcies a la música de la Xaranga.

A les 21.00 hores començarà el Sopar a la Fresca on hi haurà barra a carrec de Ca Llauro i amentizat per música ambient.

Assistim i Participem per un centre històric viu!!

Més informació a la web de l'organització: http://www.amicsiveins.org/

dimarts, 5 de juliol del 2011

IU presenta la "Convocatoria Social" para elaborar "un programa de transformación democrática"

Cayo Lara, José Luis Centella y Marga Ferré presentan esta iniciativa que definen como “el mayor esfuerzo en la historia de IU por hacer un programa que nazca de la participación con el pueblo, porque la democracia debe estar al servicio del pueblo y eso lo tienen que conquistar los ciudadanos”.

La dirección federal de Izquierda Unida ha puesto en marcha su proceso de ‘Convocatoria Social para una Alternativa Programática’ que, tal y como explicó hoy Cayo Lara, significa “nuestra propuesta para hacer una transformación democrática con la colaboración de los ciudadanos de cara a elaborar un programa electoral para que la democracia se ponga al servicio del pueblo. Va a ser un contrato que firmaremos y cumpliremos con toda la ciudadanía”.

El coordinador federal de IU ofreció una rueda de prensa en la sede federal junto a los responsables de Acción Política y de Propuesta Programática, José Luis Centella y Marga Ferré, respectivamente, encargados de explicar pormenorizadamente esta iniciativa. Los tres dirigentes detallaron que en los próximos meses IU organizará “en todos los territorios y a todos los niveles asambleas abiertas para convocar a jóvenes, mujeres, organizaciones sociales, profesionales, sindicalistas y representantes de la Cultura para que nos hagan las propuestas necesarias que desemboquen en un programa para la regeneración política y económica”.

Cayo Lara explicó con vehemencia que “Izquierda Unida va a hacer el mayor esfuerzo de su historia por hacer un programa participativo. Debe ser un programa que nazca de la participación con el pueblo, porque la democracia debe estar al servicio del pueblo y eso lo tienen que conquistar los ciudadanos”.

“Se acabó el tiempo de las renuncias y empieza el de las conquistas”, resumió antes de insistir en que es la hora de dar respuesta a “la democracia secuestrada en que nos encontramos; una democracia que llevamos años denunciando que se ha puesto de rodillas ante el poder de los mercados financieros que no pagan la crisis y con un Gobierno que no hace pagar la crisis a sus responsables. Esto es algo que ya se está diciendo también en las calles y plazas”, en referencia a movimientos como el 15-M o ‘Democracia Real Ya’.

En este sentido, a preguntas de los periodistas sobre si esta acción va dirigida especialmente al colectivo de ‘indignados’ que han protagonizado importantes movilizaciones en todo el Estado, Centella y Lara insistieron en que “no pretendemos sustituir a ningún movimiento, ni competir con nadie, ni tratar de representar a quien no quiera ser representado. Tenemos las manos tendidas y abiertas para que, si quieren, puedan participar en este compromiso ciudadano”.

José Luis Centella apostilló que “es el momento de la contaminación de ideas” y del “mestizaje entre todos. Entre todos es como debemos construir el futuro”.

El responsable de Acción Política explicó que la intención de Izquierda Unida es poner en marcha de forma práctica esta ‘Convocatoria Social a partir de septiembre, tras haber definido el mejor método a emplear antes de agosto. “De esta forma –dijo- buscaremos la construcción de una alternativa a la actual forma de afrontar la crisis, que parta de la realidad de cada pueblo de cada comarca y de cada comunidad. Queremos que se movilicen los parados, los jóvenes precarios y todos los que tengan algo que aportar a la construcción de otro mundo más justo y solidario frente a la dictadura del marketing”.

Marga Ferré indicó que los dos principales objetivos de esta iniciativa son “introducir cambios profundos y rápidos en la sociedad y en el modo de gobernar. No podemos esperar a que la crisis se resuelva sola. Además, queremos devolver el poder a la gente”.

Para ello, la responsable federal de propuesta programática insistió en que IU no se plantea sólo con esta propuesta un programa electoral sino un “programa de acción, una propuesta de país, en el que cada persona es un sujeto activo de construcción de ideas y de propuestas”.

Ferré enumeró que la ‘Convocatoria Social’ se ha ordenado para facilitar su trabajo en la búsqueda de alternativas para seis cambios profundos o ‘revoluciones’ en materia económica, democrática, ambiental, por la igualdad, servicios públicos y cultura.

Por otra parte, a preguntas sobre el manifiesto presentado este fin de semana por un grupo de intelectuales y representantes del mundo de la Cultura sobre la necesidad de ‘reconstruir la izquierda’, Lara indicó que “no veo incompatible firmar manifiestos y pertenecer o ser cercano a una organización política. Todo el mundo tiene la libertad para firmar los manifiestos que considere oportunos. No provoca ningún tipo de divorcio entre la gente de ese manifiesto que unos sean pro Izquierda Unida y otros sean pro PSOE, y otros no sé si no serán de nada”.

“Damos la bienvenida a cualquier tipo de manifiesto que se establezca por los ciudadanos, porque de alguna manera están manifestando que se quieren comprometer ante la situación que hay e intentar buscar salida conjuntas. En IU están las puertas abiertas de par en par hacia todas las iniciativas que busquen elaborar una propuesta colectiva concreta, alternativa, anticapitalista ante los problemas que tiene la sociedad española”, dijo.

divendres, 1 de juliol del 2011

Propostes de resolució d'IU per al Debat de l'Estat de la Nació 2011

Presentades per IU, ICV y ERC (61-71):
-Sobre regeneración democrática.
-Sobre el Pacto del Euro.
-Sobre la dación en pago de la hipoteca. (Aquest proposició no ha sigut aprovada pels vots en contra de PP-PSOE)
-Sobre la energía nuclear.
-Sobre la reforma del sistema financiero.
-Sobre medidas para unas fiscalidad justa, solidaria y ambiental.
-Sobre la mejora del Estado del bienestar.
-Sobre cumplimiento y desasrrollo de la Ley 52/2007, de Memoria Histórica.
-Sobre orientación social y solidaria de los Presupuestos Generales del Estado.
-Sobre el cumplimiento de los acuerdos de financiación autonómica y de impuesto de infraestructuras.
-Sobre la oficialidad de la lengua catalana en la Union Europea.

Presentadas por IU e ICV:
-Sobre el Reconocimiento del Estado de Palestina como sujert de derecho internacional. (Aquesta esmena ha sigut aprovada i el congrés impulsarà un reconeixement de l'estat Palestí Sobirà, democràtic i independent)
-Sobre biotecnología y transgénicos.

Adjuntos (propuestas):
http://izquierda-unida.es/sites/default/files/doc/Prop.%20resol.%2061-75%20%28G.%20GER-IU-ICV%29%282%29.pdf