dimarts, 31 de maig del 2011

Esquerra Unida presenta el seu grup parlamentari, “la veu dels treballadors i les treballadores a les Corts”



“Treballarem per a aconseguir el gir social i ètic que necessita el País Valencià”, va recalcar ahir la coordinadora general d’EUPV, Marga Sanz, en la presentació del grup parlamentari del que és portaveu. Sanz va assegurar que el seu grup “centrarà tots els esforços en representar la veu dels treballadors i proposar alternatives per a eixir de la crisi, així com exercir un control efectiu al Consell”. A la representació parlamentària d’Esquerra Unida en les Corts -conformada fins ara per Marga Sanz, Lluís Torró i Marina Albiol- s’hi afegeixen dos diputats més: el nº 2 de la candidatura autonòmica per València, Ignacio Blanco, i la nº 2 per Alacant, Esther López Barceló.

Marga Sanz va oferir una roda de premsa acompanyada de tots els integrants del grup parlamentari després de la primera reunió on s’aprovà que Ignacio Blanco siga el primer portaveu adjunt i Lluís Torró el segon, així com el repartiment dels càrrecs de portaveu de la comissions.

Sobre aquesta qüestió, Sanz va agrair el suport ciutadà per fer d’EUPV “la veu de l’esquerra en les institucions” i va recalcar la seua voluntat “d’estar a l’altura”. En eixe sentit, la dirigent d’esquerres va avançar que el grup tindrà dos objectius clars: proposar mesures per a eixir de la crisi i aplicar una fiscalització “exhaustiva” al Govern valencià.

dilluns, 30 de maig del 2011

Marga Sanz: “La línia única que vol imposar el Consell és un atac clar a la llengua dels valencians”

La coordinadora general d’EUPV i portaveu del grup parlamentari d’Esquerra Unida, Marga Sanz, s’ha oposat a l’establiment d’una línia única a l’escola pública que integre el valencià amb el castellà i l’anglès en considerar la mesura “un atac claríssim a la llengua dels valencians”. Segons Sanz, “el recolzament prioritari de la nostra llengua dins del sistema educatiu és vital per al seu manteniment”.

La coordinadora general d’EUPV i portaveu d’Esquerra Unida en Les Corts, Marga Sanz, ha denunciat que “la línia única anunciada pel Consell el que vol és allunyar el valencià de l’escola pública per a minoritzar-lo i reduir al màxim el seu ús social. El valencià no és una llengua qualsevol, és l’idioma del nostre poble, per la qual cosa hauria de tindre una protecció especial dins del sistema educatiu i un foment decidit a tota la resta d’àmbits”. Sanz ha anunciat que la seua formació s’oposarà “de forma rotunda, des de les institucions i des dels carrers”, al decret sobre la matèria que prepara la Conselleria d’Educació. “Farem costat amb totes les plataformes en defensa de l’escola pública, en especial amb Escola Valenciana”, ha assenyalat.

La dirigent d’esquerres ha recordat que “ja durant la campanya electoral, Esquerra Unida va expressar un ‘no’ contundent a què el sistema educatiu deixe de ser el vehicle fonamental d’aprenentatge de la llengua”. “El valencià ha de vehiculitzar sense interrupció el sistema educatiu des de l’educació infantil de 0-3 anys fins la universitat”, ha expressat Sanz.

www.eupv.org

dilluns, 23 de maig del 2011

BONS RESULTATS PER A ESQUERRA UNIDA

Esquerra Unida muntaT en diputats i concejals a tot el País Valencià. Hem obtés 5 diputats, dos més que els que teniem. Per la província d'Alcant els diputats d'EUPV són LLuís Torró (que ja era diputat) i Esther López Barceló, una jove alacantina de 27 anys.
Pel que fa als concejals Esquerra Unida ha obtés 162 concejals, comptant amb 2 majories absolutes.
Des d'ací volem felicitar als dos diputats per la província d'Alacant, i com no als nostres companys de la comarca on Esquerra Unida ha augmentat la representació. A Onil i Penàguila hem revalidat el concejal, a Ibi i Alcoi hem augmentat a dos concejals, en el cas d'Alcoi ha servit per llevar la majoria absoluta al PP de Sedano. Enhorabona a tots el companys d'EUPV de l'Alcoià.
També agrair el suport a les més de 180 persones de Castalla que han confiat en el projecte d'Esquerra Unida per a que lluite a les corts, ja que la lluita al carrer l'hem de fer entre tots.
Al cas de l'estat Espanyol, Izquierda Unida ha augmentat a totes les comunitats autònomes, i s'ha col·locat clarament com la força d'esquerres a tot l'estat. Obtenint 2230 concejals més molt diputats autonòmics (34).
Els resultats mostren que l'esquerra transformadora, republicana, feminista i ecologista segueix en peu, i que el treball que hem realitzat al carrer i les institucions ha sigut bò, defenent els drets dels treballadors i les treballadores en tot moment. L'esquerra està ben present a L'Alcoià, el País Valencià, i l'Estat Espanyol!

diumenge, 22 de maig del 2011

Que la indignació no es quede a casa, votem en rebel·lia!

Estan obertes des de fa unes hores les urnes, avui s'ha de demostrar als resultats electorals que estem indignats, i que no estem obligats a triar entre el mateix i el mateix. Plenem les urnes de rebel·lia!

divendres, 20 de maig del 2011

Principals propostes del Programa Electoral d'Esquerra Unida

Alguns del Punts del Programa Electoral D'Esquerra Unida:

ECONOMIA:
- Nou model productiu al País Valencià, impulsant un desenvolupant tecnològic sostenible a partir dels sectors econòmics tradicionals valencians (agricultura, ceràmica, calcer, etc.), actualment patint una forta crisi, amb formes d'economia mixta amb una orientació socialista:
- Desenvolupar una Banca Pública Valenciana (BPV)
- Creació de l'Institut Tecnològic Valencià (ITV), de caràcter públic
- Centres d'Investigació Tecnològica (CIT)
- Beques-Salari per als estudiants en pràctiques
- El sector públic ha d'assumir el protagonisme

POLÍTIQUES D'OCUPACIÓ
- Una política econòmica orientada a la mobilització de força de treball.
- Dirigir la política pressupostària a la lluita contra la desocupació
- Una redefinició de les polítiques de sectors econòmics (indústria, turisme i agricultura) que trenquen la tendència
actual, reforçant aquelles estratègies sectorials de base tecnològica generadores d'innovació i valor afegit.
- Redissenyar i potenciar les polítiques actives de treball
- Millorar la formació i qualificació dels treballadors i treballadores
- Millorar l'ocupació a l'Administració Pública valenciana
POLÍTICA FISCAL:
- IRPF progresiu, que pague més qui més té
- Establir el Impost de successions
- Introducció de mesures de fiscalitat ecològica, impost per aquells que contaminen en excés
- Reorientació de l'IVA, incentivant el gravamen sobre aquells béns i serveis que tinguen la consideració de luxe.
- Pla de Lluita contra l'economia submergida i el frau fiscal

AGRICULTURA, RAMADERIA I PESCA:
- Tornar la dignitat al camp
- Combatre l'abandó sistemàtic
- Per una nova política de preus
- Resposta davant de la globalització del mercat
- La necessitat de corregir les deficiències estructurals
- Preservar el medi rural com a font de vida i fre a la desertització
- Apostar pel manteniment i recuperació de l'activitat pesquera.

SANITAT:
- Com a premissa bàsica de la nostra política sanitària cal realitzar una defensa d’allò públic, considerant les infraestructures
sanitàries públiques com a elements fonamentals per garantir la gratuïtat, l’equitat i la solidaritat en les prestacions de salut,
defensant el manteniment de la titularitat pública de les institucions, amb personal i serveis propis organitzats i
gestionats per l'Administració. Segons distints estudis realitzats per Federación de Asociaciones para la Defensa de la
Sanidad Pública el País Valencià estem a la cua de la sanitat espanyola. Per altra part ens oposarem a qualsevol intent
privatitzador i especialment al COPAGAMENT que intenten imposar-nos.
- Avortament lliure i en la sanitat pública.

MEDI AMBIENT:
- El model de desenvolupament urbà caòtic i dispers que hem patit ha suposat, en general, grans diferències entre barris i sectors socials, la degradació dels cascos antics, alts nivellsd'endeutament municipal, i unes ciutats cada vegada menys humanes i acollidores, especialment per a les persones majors, els xiquets, els joves o les minories amb menys recursos econòmics o amb dificultats de mobilitat.
- Promourem la reforma en profunditat de la Llei d'Ordenació del Territori, la del Sòl No Urbanitzable i la nova Llei Urbanística Valenciana, de manera que aquest conjunt de normes legals i el seu necessari desplegament reglamentari estiga fonamentat en els principis de sostenibilitat i racionalitat en la planificació, i que es pose fi al descontrol territorial, l'especulació, l'edificació desmesurada i les agressions al medi ambient.
- Per una gestió pública, racional i sostenible de l'aigua que prime l'eficàcia, l'estalvi, la reutilització i la depuració integral de les aigües
- Aposta clara per les energies. Pla Energètic Valencià:
- creació d'un “Institut d'Estalvi i Eficiència Energètiques i Energies Renovables”
- L'increment en la producció i desenvolupament de tecnologia en energies renovables, havent d'arribar a una participació d'energies renovable l'any 2015 al 25% del total.
- Establir com a objectiu d'eficiència energètica reduir el consum energètic en un 20% des d'ara fins a l'any 2015.
- Tancament anticipat de la central Nuclear de Cofrentes i control rigorós de la seua seguretat. I no volem el cementerio nuclear a Zarra
- Moratòria a la posada en marxa de noves centrals Tèrmiques de manera que abans d'autoritzar la construcció de
qualsevol central de combustibles fòssils, caldrà estudiar la utilització d'energies renovables.
- Aprofitament de l’energia solar
- TURISME SOSTENIBLE: Pla de turisme rural valencià

INFRASTRUCTURES:
- Des d’EUPV sempre em dit no a l’AVE, no és ecològic i recolzem la costrucció de reds ferroviaries a tot el país valencià. Volem un transport públic per a tots, i no la creació d’un sistema de transport el•litista. A més que no permet el transport de mercaderies.
- Ampliació d'una red ferroviària a tot el País Valencià. Connectar el tren de Vàlencia-Alcoi, fins Alacant.
- Intentar canviar el costum de l’utilització del transport privat pel públic.

HABITATGE:
- Elaboració d’una Llei del Dret a l’Habitatge, que garantisca que el conjunt de la població satisfà les necessitats en matèria d’habitatge. Aquesta llei permetrà a la ciutadania l’exercici del dret d’exigència legal a la Generalitat per a
posar en pràctica tots els instruments de política d’habitatge que garantisquen aquest dret social i econòmic fonamental.
- Desenvolupar una política de lloguer que es situe en la centralitat de la política pública d’habitatge, no com en
l’actualitat on la despesa en lloguer per part de la Generalitat Valenciana és marginal.
- Establiment de la protecció permanent pels habitatges protegits, assegurant que en el futur la societat dispose d’un parc d’habitatges protegits.
- Establiment dels preus de venda i rendes de lloguers protegits en nivells del cost de construcció d’habitatges habitatges.
- A banda del lloguer, cal desenvolupar altres figures d’accés a l’habitatge desvinculats de la propietat privada: dret de
superfície, cooperatives d’ús, etc.
- Per últim, la política pública d’habitatge ha de enfortir la rehabilitació i revitalització del parc residencial, i dels barris consolidats la clau per conjugar política pública d’habitatge, racionalitat en el creixement de les ciutats i pobles
valencians, i sostenibilitat mediambiental.

JOVES:
- Garantir l'aplicació d'una renda bàsica a tota la població en general a partir dels 16 anys, depenent sempre del nivell de renda de la unitat familiar.
- Eliminació de les Empreses de Treball Temporal. Substitució de les dites agències pel SERVEF
- Comptabilització dels cursos acadèmics superats de l'ensenyança superior i de formació professionals com anys treballats per al còmput total d'anys cotitzats, equivalent a la cotització del Salari Mínim Interprofessional.
- Potenciar des de l'administració la xarxa d'economia alternativa i solidària i les xarxes de comerç just
- Articular un pla d'emancipació que tinga com a objectiu adequar els preus de la compra de la primera vivenda i/o lloguer al SMI, recordant tant el dret constitucional a la vivenda com a la realitat salarial que patixen els i les joves del País Valencià. També és important incrementar la cessió del sòl per a VPO. Experiències de municipis governats per IU i EUPV mostren com el principal problema de la vivenda continua sent l'especulació entorn del sòl.
- Increment de la cessió de sòl públic per a la construcció directa de VPO, desterrant la figura especulativa de les VPP, tan utilitzades pel govern valencià en els últims anys. Ha de garantir-se (i serviria com a fre al seu torn per a l'acció especulativa privada) una important bossa de VPO en totes les noves construccions i rehabilitacions al llarg del País Valencià.
- Concessió de Crèdits blans per part de l'administració per a l'accés a la primera vivenda dels i les joves.
- Aposta decidida pel foment del lloguer com a alternativa viable i positiva per a l'emancipació juvenil. Per a això han d'impulsar-se lloguers de renda baixa en vivendes gestionades per l'administració (noves o restaurades), compatibles amb la renda dels i les joves. Una altra via ha de ser el foment del cooperativisme juvenil de gestió de vivenda pública en lloguer. Proposem la creació de bosses de vivendes socials de lloguer equivalents al 5% del parc residencial, amb un preu que en cap cas supere el 20% dels ingressos nets dels que accedisquen a viure.
- Aposta per un urbanisme sostenible, que respecte el nostre entorn natural i cultural, d'acord amb els recursos existents. El potenciamient del lloguer jove pot complir la doble funció social d'ajudar als i les joves en la seua emancipació i desenvolupament personal, implicar a la joventut en la història i la cultura de la seua ciutat, i servir com a ferramenta en la rehabilitació de barris històrics dels diversos municipis valencians, on l'administració ha d'intervindre i crear davall el seu control directe un parc públic de vivendes restaurades i rehabilitades, potenciant una alternativa al model d'urbanisme salvatge existent al País Valencià.
- Creació d'una xarxa de residències per a estudiants de baix cost. Dotació de residències públiques, albergs i vivendes per als i les estudiants de tots els graus acadèmics.
- Construcció/Rehabilitació d'edificis comunitaris (residències per a l'emancipació) amb serveis compartits i regim d'autogestió.
- Creació d'un banc de vivendes buides temporalment per a la utilització o intercanvi, que faciliten els desplaçaments temporals dels i les joves per motius professionals, acadèmics, etc.
- Impuls de programes de convivència intergeneracional, potenciant en els nostres municipis l'experiència de compartir pis entre joves i persones majors, com una opció més d'emancipació del domicili familiar i un mecanisme complementari, però mai substitutiu, a la Llei de Dependència.
- Despenalització de l'ocupació de vivendes abandonades i en desús amb fins col•lectius o emancipatoris, ja que moltes vegades l'ocupació és una resposta a l'especulació o a la falta d'espais socials en els nostres municipis.
- Suport a la creació de cooperatives de vivenda, amb gestió democràtica. Aquestes vivendes hauran de vendre's al preu de cost, i en cas de vendre's posteriorment quedaria regulat el seu preu de venda per a evitar la caiguda en l'especulació.
- Crear una xarxa de transport interurbà no motoritzat. La potenciació del carril-bici, de les zones de vianants i la racionalització el transport, afavorint el transport públic enfront del privat, han de ser l'eix de tota actuació política general en matèria de transport.
- Un ensenyament pública, de qualitat, laica, no sexista, multicultural, antipatriarcal, participativa, connectada amb la història i la cultura del País Valencià, respectuosa i inclusiva de totes les diversitats i opcions diferents de les persones joves.
- Introducció en els currículums escolars l'ús de les noves tecnologies com a mitjà d'aprenentatge
- Supressió progressiva de l'educació privada i dels concerts escolars en el conjunt del País Valencià. Augment de la plantilla docent per a garantir les ràtios legals.
- Retirada de la LOU i el pla Bolonya, així com les seues derivacions, que tenen com a objectiu un evident avanç cap a la privatització de l'ensenyança universitària, una reducció de la qualitat formativa, l'eliminació de la consciència crítica i la construcció d'un model educatiu superior guiat exclusivament per principis econòmics i atenent als interessos exclusius del mercat i el pensament neoliberal
- Les pràctiques que es duguen a terme, tant en empreses com en l'Administració, d'estudis universitaris i dels Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior, seran controlades pels sindicats i remunerades amb un salari i cotització equiparable a la mitjana de la categoria professional en la qual s'està treballant.
- Desenvolupament de programes específics per a la participació juvenil en l'elaboració dels pressupostos municipals, especialment en aquells apartats que incidisquen directament sobre la seua realitat (dotacions de joventut, pressupostos activitats...).
- Avanç cap a nous mecanismes de participació juvenil en la presa de decisions. Internet i una xarxa pròpia i avançada de l'IVAJ podrien ser una gran pedra de toc per a elaborar programes pioners de participació directa.
- Direcció compartida de centres juvenils, facilitant l'autogestió d'espais per part de les persones joves i el món associatiu juvenil.
- Accions de sensibilització sobre altermundialisme. Es tracta de plantejar accions dirigides a qüestionar el model neoliberal davall el lema “un altre món és possible”. Recolzar i promoure des de les institucions públiques els moviments juvenils identificats amb els valors d'igualtat, solidaritat i justícia i compromesos per una nova globalització justa i solidària perquè siguen aquestos els promotors d'aquestes accions.
- Organització de setmanes de la joventut concebudes com a espai de proposta i iniciativa juvenil a nivell polític, associatiu, participatiu, d'oci... En aquest sentit fa falta una total modificació de l'Expojove valencià, per a evitar tant la participació d'organitzacions d'extrema dreta condemnades judicialment, com per a garantir la participació del món associatiu juvenil real, desterrant tota perspectiva empresarial d'aquest acte.
- Foment de la igualtat de gènere a l'hora de poder practicar qualsevol tipus d'esport. Fa falta promoure la pràctica esportiva en igualtat entre xics i xiques després de l'ensenyança obligatòria, garantint la difusió de l'esport federat i facilitant la pràctica de grups informals. La perspectiva coeducativa ha de traslladar-se també a aquestos àmbits.
- Promoure el coneixement d'altres cultures. Amb l'objectiu d'avançar cap a la convivència de les diferents cultures existents en la nostra ciutat, fa falta promoure el coneixement profund de les seues manifestacions culturals, hàbits i tradicions evitant la integració entesa com a imposició d'una cultura sobre una altra. Les entitats i centres d'oci han de ser els marcs principals on es facilite el coneixement intercultural mutu.
- Augmentar significativament les dotacions bibliogràfiques en les biblioteques i cases de la joventut, com també dotar aquestes últimes de filmoteca i ludoteca.
18. Foment del coneixement i respecte del nostre patrimoni natural, arquitectònic, etnològic, arqueològic i artístic, per mitjà d'un programa d'elaboració de guies i unitats didàctiques i la difusió de cartes arqueològiques, catàlegs d'edificis d'interés, etc a nivell de País Valencià, comarca o localitat.

EDUCACIÓ:
- Des d’EUPV estem a favor de l’educació pública, de qualitat, laica, popular, científica, crítica i en valencià en tots els nivells educatius. Començant des del principi, volem la creació d’una xarxa pública d’escoletes de 0 a 3 anys. També ens opossem a l’intent de prrivatització i de concertació de l’ESO i el Batxillererat. Ni un duro per l’escola privada ni concertada (tampoc cedir cap terreny). Cal recordar el posicionament d’EUPV devant el procés de Bolonia, l’únic partit que es va manifestar en contra.
- La laicitat en un dels eixos fonamentals d’Esquerra Unida del País Valencià. Les escoles estan per a pensar, i les esglésies per a resar. Fora la religió i símbols de les escoles.

ESPORTS:
- Pla Valencià de Promoció de l'Esport i de l'Activitat Física.
- Esport en la Naturalesa i el Desenvolupament social i econòmic del País Valencià. Sostenibilitat.
- Gestió Pública de les Instal·lacions Esportives.
- L'Esport Federat al País Valencià. Increment del Finançament.

BENESTAR SOCIAL:
- Garantia d'un serveis socials públics, universals i descentralitzats de responsabilitat pública.
- La necessitat de coordinació i interdisciplina
- Recuperar la dimensió de protecció, prevenció, promoció i aportació a la crítica social
- L'eix central de qualsevol actuació ha de ser els ciutadans i les famílies, evitant serveis que tinguen una finalitat en
sí mateixos, germen de burocràcies i territoris per al mer benefici professional i partidista.
- De la mateixa manera hem d'impulsar el desenvolupament de l'associacionisme com a ciutadania activa i no lucrativa
- Pressupostos i programes participatius

EL DRET DE LES PERSONES MAJORS A UNA VIDA AUTÒNOMA I DIGNA:
- Una gent gran participativa i protagonista dels canvis socials
- Una gent gran ben atesa per una xarxa universal de serveis de proximitat
- Cap persona gran en situació de pobresa

Identitat i símbols:
- Un país lliure en un estat federal
- Un país amb característiques pròpies
- Un país de comarques
- Un país amb veu pròpia a Europa
- Un país amb llengua i cultura pròpia
- Un sistema de finançament del País Valencià

- POLÍTIQUES DE GÈNERE:
- La transversalitat de gènere és la ferramenta que, aplicada en totes les accions públiques, ens permet eliminar la desigualtat entre sexes, des d'una òptica de gènere progressista i d'esquerres.
- L'empoderament (terme encunyat en la trobada internacional de dones de Bejín, 1995), planteja la necessitat de posar en pràctica la capacitat de decidir des de l'autonomia plena, la convicció de poder i presa de decisions tàctiques i estratègiques. L'apoderament, tant econòmic com participatiu, és un aspecte molt poc desenrotllat entre la ciutadania i, en especial, entre les dones. Aquesta carència porta a una elitització de la política, on les dones tenen una especial posició de subordinació, que no permet desenvolupar una cultura que qüestione els models socials establits pel patriarcat.
- la paritat és un element estratègic necessari: per a aconseguir una societat d'iguals i amb plens drets de ciutadania.
- Coeducació
- Equiparar en drets el treball reproductiu i de les cures

ALLIBERAMENT SEXUAL:
- Alliberament sexual:
- Orgullosos d’haver participat en els avanços socials de LGTBI
- Malgrat el avanços, encara queda molt camí:
Imposició a l’educació de l’heterosexualitat com a únic model vàlid. La GV va eliminar l’educació sexual a les escoles, i ara ens volen un imposar una feta des de l’arquebisbat. Encara estem en un sistema on ens discrimina, insulta i ens tracta com ciutadans de segona. La crisi, i l’eixida neoliberal han supossat retallades de drets i pressupostos socials.
- El Mercat rosa no és la solució no contribueix sinó a l'aliment del Capitalisme.
- Despatologització de la transsexualitat com a trastorn mental
- La diversitat sexual a l’àmbit educatiu: Visualització de la diversitat sexual; llenguatge heteronormatiu; continguts no androcèntircs; bulling; regular llibres de text.
- Esquerra Unida del País Valencià en el marc d'una llei autonòmica contra la LGTBI-fobia.
- Lesbianes triplement sotmeses, triplement revolucionaries
- Esquerra Unida es compromet a garantir el dret a la visibilitat i normalització social del VIH-Sida. Hem de combatre l'estigma que impedix a les persones amb VIH revelar la seua situació personal de seropositivitat, tant en el seu àmbit laboral, públic, com més íntim.
- Compromís per la visibilitat, l'alliberament i la igualtat de lesbianes gais, bisexuals i transsexuals...

CULTURA:
- La cultura com un element que està a favor del canvi social.
- Participació de la ciutadania en la decisió i gestió, tant en la producció com en el gaudi i disponibilitat dels béns
culturals.
- Potenciació de la identitat cultural del País Valencià. En aquest sentit, cal urgentment desenvolupar, aprofundir i recuperar la cultura nacional del País Valencià
- Vertadera normalització lingüística de l’ús del valencià, amb polítiques d’ajuda i promoció de les manifestacions i creacions nostrades, i aplicant-hi el requisit lingüístic no només per a accedir a les àrees de cultura, comunicació, difusió i representació gestionades amb diners públics.
- Suport a la creativitat, a la innovació, al talent creatiu i als processos culturals que es desenvolupen al marge de les demandes de mercat i que nodreixen, fet i fet, la indústria i la societat del coneixement
- Reclamar el reconeixement social i jurídic del dret a la diferència en les activitats culturals
- Explotar l’ús dels mitjans de comunicació social
- Ajudar al desenvolupament d’estretègies alternatives de comunicació i informació

L’ESQUERRA DAVANT ELS REPTES DE LA COMUNICACIÓ AUDIOVISUAL
- Eixides publiques als reptes comunicatius
- Una radió televisió valenciana pública, plural, de qualitat i en valencià.
- Les noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació.

RADICALITAT DEMOCRÀTICA I PARTICIPACIÓ CIUTADANA:
- Entenem la participació ciutadana com un objectiu estratègic i fonamental que ha d’impregnar el conjunt de l’activitat política.
- Reformulant el nostre sistema democràtic representatiu per obrir-lo més a la ciutadania i per facilitar la seva informació i participació en els debats públics.
- Introduint nous processos i mecanismes que situen el ciutadà en el centre del procés de decisió de les polítiques públiques i de la vida política, fent un salt qualitatiu endavant cap a la Democràcia Participativa.
- Enfortint la societat civil organitzada i l’associacionisme entre la ciutadania,perquè representen un capital social inestimable i perquè són veritables escoles de democràcia.
- I garantint la màxima transparència en l’acció dels poders públics, millorant la qualitat de la nostra democràcia i de les seves institucions de govern.
- Enfortint la ciutadania i el seu teixit social
- Transparència i bon govern.

MEMÒRIA HISTÒRICA:
- Esquerra Unida impulsarà i donarà suport a totes les iniciatives personals i col·lectives en defensa de la recuperació de la Memòria Històrica, des dels àmbits autonòmics i municipals.
- Així mateix, impulsarà i donarà suport a les iniciatives de reconeixement i reparació de totes les persones defensores de la legalitat de la segona república i de la lluita antifranquista, represaliades durant la dictadura franquista.
- Creació d'una administració per tractar la memòria històrica

LAÏCITAT:
- UN PAÍS VALENCIÀ LAIC, GARANT DE LA PLENA LLIBERTAT DE CONSCIÈNCIA.
- Eliminar qualsevol tipus de finançament públic, exempció fiscal o administrativa, o subvenció a favor d’institucions religioses, així com per a qualsevol de les seues activitats (clero, culte, propaganda, conservació del patrimoni...)
- Suprimir qualsevol donació de sòl públic a les confessions religioses, sense fer excepció urbanística alguna que represente diferència o privilegi.
- Garantir una educació de qualitat, pública i laica, tot protegint en l’àmbit escolar la llibertat de consciència, suprimint de les escoles públiques i privades concertades els elements simbòlics confessionals o ideològics, així com l’adoctrinament religiós amb el plantejament de “La religió fora de l’escola”, açò és, fora del currículum, de l’expedient, de l’horari lectiu i de l’espai públic comú.
- En tot cas, mentre continue l’anòmala situació actual de classes de Religió en l’escola, l’administració garantirà el dret dels alumnes que no desitgen assistir a eixes classes, a no patir cap discriminació per eixe motiu.
- Suprimir el finançament públic als centres educatius amb ideari religiós o altre que supose discriminació ideològica per
als alumnes.
- Incorporar commemoracions de caràcter laic al calendari laboral i oficial de les institucions.
- Suprimir dels mitjans de comunicació públics els espais confessionals que suposen privilegi de tracte d’accés respecte a qualsevol altra creença o col·lectiu social.
- Suprimir tot tipus de simbologia religiosa en els actes públics (preses de possessió de càrrecs, espais de reunió, activitats públiques, festes patronals, etc.) així com en espais de titularitat pública (ajuntaments, centres cívics,
culturals, centres docents, hospitals i administració en general).
- Igualment, cap acte de naturalesa confessional específica (missa, processó, funeral...) tindrà caràcter d’”acte oficial”, per la qual cosa cap funcionari públic podrà participar, ni ser obligat a fer-ho, podent assistir sempre que ho desitge en
la seua condició de ciutadà o ciutadana.
- Excloure dels centres sanitaris públics, residències, exèrcit, etc... la presència institucional de clergues.
- Suprimir l’obligació de declarar sobre les creences, o sobre l’absència de creences, en qualsevol tipus de documentació civil, escolar, administrativa, etc..., a més exigirem la supressió en la declaració de l’IRPF.
- Creació de l’Oficina de Defensa de Drets i Llibertats, que facilite codis de diàleg i de convivència cívica entre les distintes opcions filosòfiques i ideològiques.

dimecres, 18 de maig del 2011

El 22 de maig no et quedes a casa, indigna't i vota

Un video on explica, perquè hi ha que anar a votar el pròxim 22 de maig, l'abstenció beneficia a la dreta i al bipartidisme.

DAVANT LA DRETA POLÍTICA I LES POLÍTIQUES DE DRETA, INDIGNA'T I VOTA!

https://www.youtube.com/watch?v=fD46sl7bHxI&feature=player_embedded

dimarts, 17 de maig del 2011

Notícies de hui Esquerra Unida

- Esquerra Unida reivindica una educació sexual ‘científica’ a les escoles i revalida el seu suport al col·lectiu LGTB
http://www.eupv.org/2011/05/17/esquerra-unida-reivindica-una-educacio-sexual-cientifica-a-les-escoles-i-revalida-el-seu-suport-al-col%C2%B7lectiu-lgtb/

- "Sanz es declara contraria al copago sanitari"
http://www.elpais.com/articulo/espana/Sanz/declara/contraria/copago/sanitario/elpepuespval/20110516elpepunac_18/Tes

- "Font de mora és el pitjor conseller d'educació de la història"
http://www.elpais.com/articulo/espana/Font/mora/peor/conseller/educacion/historia/elpepuespval/20110516elpepunac_13/Tes

- "EU protesta con mascarillas en la planta de Fontcalent"
http://www.laverdad.es/especiales/elecciones/alicante/2011/noticias/protesta-mascarillas-planta-fontcalent-20110517.html

dilluns, 16 de maig del 2011

DEMÀ ACTE ELECTORAL: ESQUERRA UNIDA, LA TEUA ALTERNATIVA



ESQUERRA UNIDA, LA TEUA ALTERNATIVA. ACTE PÚBLIC
El pròxim dimarts 17 de maig a les 19.30 H. hem organitzat un acte electoral a la sala SP1 de la Casa de Cultura on expossarem els punts principals del programa autonòmic d'EUPV per a les pròximes eleccions autonòmiques. A l'acte intervindran:
- Paco Agulló, concejal i candidat a l'Alcaldia d'Alcoi, i membre de la candidatura autonòmica d'EUPV per la província d'Alacant.
- José Vicente Verdú Gisbert (Basseta), concejal i candidat a l'alcaldia d'Ibi per EUPV.

Hi ha una solució social a la crisi!
No paguem les seues crisi!
Que pague més qui més té!
Que no ens governen els mercats!
Perquè l'alternativa ve per l'esquerra,
ESQUERRA UNIDA ÉS L'ALTERNATIVA!

Esteu tots convidats, vos esperem!

dimecres, 11 de maig del 2011

ESQUERRA UNIDA, LA TEUA ALTERNATIVA. ACTE ELECTORAL A CASTALLA



ESQUERRA UNIDA, LA TEUA ALTERNATIVA. ACTE PÚBLIC
El pròxim dimarts 17 de maig a les 19.30 H. hem organitzat un acte electoral a la sala SP1 de la Casa de Cultura on expossarem els punts principals del programa autonòmic d'EUPV per a les pròximes eleccions autonòmiques. A l'acte intervindran:
- Paco Agulló, concejal i candidat a l'Alcaldia d'Alcoi, i membre de la candidatura autonòmica d'EUPV per la província d'Alacant.
- José Vicente Verdú Gisbert (Basseta), concejal i candidat a l'alcaldia d'Ibi per EUPV.

Hi ha una solució social a la crisi!
No paguem les seues crisi!
Que pague més qui més té!
Que no ens governen els mercats!
Perquè l'alternativa ve per l'esquerra,
ESQUERRA UNIDA ÉS L'ALTERNATIVA!

Esteu tots convidats, vos esperem!

dissabte, 7 de maig del 2011

ESQUERRA UNIDA DEL PAÍS VALENCIÀ, LA TEUA ALTERNATIVA




PROGRAMA ELECTORAL AUTONÒMIC: "UN PAÍS PER VIURE"

http://www.eupv.org/wp-content/uploads/2011/04/EUPV-2011-PROGRAMA-ELECTORAL-AUTON%C3%92MIC-val.pdf

http://www.eupv.org/wp-content/uploads/2011/04/EUPV-2011-PROGRAMA-ELECTORAL-AUTON%C3%93MICO-cas.pdf

100 PROPOSTES:

http://www.eupv.org/wp-content/uploads/2011/04/EUPV-2011-100-PROPOSTES-val.pdf

http://www.eupv.org/wp-content/uploads/2011/04/EUPV-2011-100-PROPUESTAS-cas.pdf